Nogomet

Press u NK Čelik – Predstavljeno prvo pojačanje NK Čelik i novi generalni sekretar kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Predstavljeno prvo pojačanje NK Čelik i novi generalni sekretar kluba – U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press bio je predstavljanje prvog pojačanja NK Čelik, te novog generalnog sekretara u klubu NK Čelik.

Prisutnim novinarima obratili su se Selvedin Šatorović, novi predsjednik Upravnog odbora NK Čelik, Aldin Šišić, nogometaš i prvo pojačanje Čelika pred nastavak sezone, Tarik Ajanović, novi generalni sekretar u NK Čelik, a press konferenciju je vodio Robert Jonjić, novi portparol u klubu i član NGG.

Kao što smo sinoć objavili u preuzetoj vijesti prvo pojačanje NK Čelik za proljetni dio sezone u Premijer nogometnoj ligi BiH je bivši nogometaš Čelika, 26-godišnji Aldin Šišić, koji se vratio u matični klub nakon pet godina. O ovom transferu kao i o budućim planovima kluba na pressu je govorio predsjednik NK Čelik, Selvedin Šatorović, koji je pored ostalog izjavio:

-Nakon prozivke krenuli smo u promptnu akciju u vezi sklapanja igračkog kadra za proljetni dio prvenstva u kojem je prvi cilj opstanak u Premijer ligi. Prvo smo imali u vidu da razgovaramo sa igračima iz Zenice i onima koji su već nosili dres Čelika. Moram istaći da je Aldin Šišić, bezuvjetno, bez ikakvih posebnih uslova prihvatio da se vrati u svoj klub i da nam pomogne u zajedničkom cilju. To treba da bude primjer i ostalim nogometašima iz Zenice, da ovako nastupe kao Aldin, bez posebnih nekih uslova, neki su tražili uslove koje ne može ni Zrinjski platiti, mi se borimo za opstanak u nezavidnoj smo situaciji i trebaju se prilagoditi neki uslovi i želje i treba se gledati situacija u kojoj se nalazi Čelik-, kazao je Šatorović.

Ističe i korektan razgovor sa kapitenom Emirom Jusićem, „koji je spreman oprostiti sva dugovanja prema klubu, jer zna u kakvoj smo situaciji, tu je svakako još jedan naš bivši igrač, koji još nije riješio situaciju sa svojim klubom, koji je spreman doći i igrati za nas besplatno, ne smijem još kazati njegovo ime“ ističe Šatorović. On poziva sve bivše nogometaše, koji spominju da će igrati za Čelik u svakoj situaciji, da nam pomognu da izborimo opstanak u ligi. Takođe, biće obavljeni razgovorima sa igračima, koji su ranije nosili dres Čelika i koji su ljubimci navijača, da dođu pomoći u borbi oko opstanka. Prema mogučnostima kluba biće ispunjeni njihovi zahtjevi. Šatorović zaključuje da će iduće sedmice biti kompletirana ekipa, da trener ima uvid u igrački kadar, a prema mogučnostima ići će se i na kraće pripreme negdje na jug, gdje će se moći dogovoriti  i odigrati neke kontrolne utakmice.

Aldin Šišić ističe da je otišao iz Čelika zbog nekih ljudi, koji su bili nekorektni prema njemu, a kada se nudio da se vrati, tadašnji treneri su rekli da se ne uklapa u njihovu koncepciju. Kaže da je sretan što se vratio u Čelik nakon izbivanja od pet godina iz kluba i da može pomoći matičnom klubu u borbi za opstanak:

-Došao sam kući i prihvatio što mi je ponuđeno, meni četiri mjeseca ne znače ništa u životu, ali ono što ja mogu dati Čeliku znači mnogo više nego neki novac. Novac nije bitan ovdje, nego Čelik, ne bih došao ovdje da ne mislim da možemo opstati u Premijer ligi-, kazao je Šišić. Raduje ga povratak navijača na tribine i to će biti dodatni motiv za sve igrače. Obećao je borbenost na terenu, a svi znaju da je njegov stil igre borbenost do kraja za svaku loptu.

Inače, Šišić je prošao sve omladinske kategorije Čelika i može pokriti sve pozicije u veznom redu, bio prvak BiH u juniorskoj konkurenciji, te je odigrao nekoliko sezona u seniorskoj ekipi. Prije četiri i po godine iz Čelika je prešao u Slobodu, zatim je nosio dres Veleža i Viteza, dok je posljednje dvije sezone bio standardni igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Zanimljivo je da je Šišić sa ekipom Mladost DK imao ugovor do ljeta, ali je na vlastiti zahtjev raskinuo ugovor s ovim klubom.

Danas je predstavljen i novi generalni sekretar NK Čelik, a to je Tarik Ajanović, član nezavisne grupe građana (NGG) za Čelik i jedan od inicijatora za njegovo formiranje, koji će ovu funkciju obavljati volonterski u narednih 6 mjeseci. Na početku se zahvalio poslodavcima, koji će mu omogučiti da odrađuje i ovaj posao u Čeliku. Zatim se zahvalio na ukazanom povjerenju i kaže da su on i NGG spremni dati maksimalan doprinos za Čelik bez ikakvih naknada i troškova. Ističe da je ovo jedan od prvih koraka u građenju novog Čelika, a nada se da će biti još spremnih ljudi da se uključi u borbu za pomoć ovom klubu.

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno