Košarka

VIDEO: Jumper ove nedjelje u Areni dočekuje Lavove u drugoj utakmici polufinala Prvenstva BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojeće nedjelje igra se 2.utakmica polufinala play offa za prvaka BiH u košarci za žene.

Sastaju se zenički KK Jumper Taurus i ŽKK Lavovi iz Brčkog. Utakmica se igra ove nedjelje, 28.4.2024. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 17,30 sati, centralni teren.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KK Jumper Taurus, a prisutnim su se obratili Eldar Durmić, šef stručnog štaba i Amna Kahrić košarkašica.

Moderator je bio Nedžad Glibo, koji je u uvodu predstavio domaćine pressa, najavio nedjeljnu utakmici u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“, od 17,30 sati.

Trener Durmić ističe da su ispunjeni planovi za sezonu, koja je pri kraju:

-Naš plan je bio da se plasiramo među prvih šest, u play off za prvaka. Osvojili smo treće mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, prošli četvrtfinale play offa protiv mostarskog Zrinjskog i sada smo u polufinalu protiv Lavova, koji su zauzeli 2.mjesto u ligi. Već smo odigrali 1.utakmicu polufinala u Brčkom, gdje smo poraženi sa 67:46. Dobro smo odigrali 1.poluvrijeme u Brčkom, gubili samo dva poena (27:25), a onda su Lavovi dobili 3.četvtinu sa ubjedljivih 27:11 i utakmica je bila „prelomljena“.

Vjerujem u pobjedu u 2.utakmici u našoj Areni, a onda majstorica u Brčkom. Mislim da ćemo se dobro odmoriti za nedjeljnu utakmicu, pošto su ekipe Lavovi i Orlovi imali 15 dana više za odmor, jer nisu igrali četvrtfinale. Zdravstveni bilten nam je dobar, samo je u pitanju umor ekipe, koji će se, nadam se, eliminisati do nedjelje. Veliki je uspjeh za nas osvojeno treće mjesto u državi -, kazao je Durmić.

Jedna od ponajboljih košarkašica Jumpera, Amna Kahrić, ističe prednost ekipe Lavovi u manjem umoru:

-Lavovi su odmorniji od nas i to je bila njihova „energetska“ prednost u 1.utakmici, to je bio jedan od razloga našeg poraza. Dat ćemo sve od sebe da pobjedimo u 2.utakmici, a onda u majstorici može biti svašta, odlučile bi nijanse -, optimistčna je Amna Kahrić.

Nedjelja, 28.4.2024.godine, od 17,30 sati, KK Jumper Taurus – ŽKK Lavovi Brčko, gradska Arena „Husejin Smajlović“ Zenica.

Nominovana službena lica za utakmicu Jumper – Lavovi:

Glavni sudija Namik Fočo, sudija 1 Danijel Papaz, sudija 2 Armin Zahiragić, delegat Zoran marković.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno