Zenica

FOTO: Svečano obilježen “Dan zdravlja i zaštite na radu” u ArcelorMittal Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica je u sedmici 22. – 26. april 2024. realizirala različite aktivnosti povodom obilježavanja Dana zdravlja i zaštite na radu 2024, a kao završna svečanost, 26. aprila 2024. održana je Ceremonija nagrađivanja za izuzetan doprinos poboljšanju performansi zaštite na radu. Osim toga, prikazan je korporativni film „Dan zdravlja i zaštite na radu 2024“, koji prenosi razumijevanja „Vjerujete u nulu“ i iskustva kolega iz različitih jedinica širom ArcelorMittala (USKORO).

Na nivou ArcelorMittal grupacije, ovogodišnja ključna poruka Dana zdravlja i zaštite na radu je „Vjerujte u nulu“. Zašto “vjerovati u nulu” i šta podrazumijevamo pod “nulom”? Moramo da budemo kompanija sa nula smrtnih slučajeva i nula ozbiljnih povreda na radu. Postoji mnogo načina na koje se to može učiniti, ali svi počinju vjerovanjem. Ako ne vjerujemo da je nula dostižan ishod, nikada ga nećemo postići. Vjerovanje naravno nije dovoljno samo po sebi. To treba da bude podržano strogošću, napornim radom i posvećenošću, svaki dan.

U ArcelorMittalu Zenica, svakodnevni napori su usmjereni najvažnijem cilju – ostvariti nulu. Ovim povodom, menadžment Kompanije je uručio nagrade za 85 zaposlenika iz različitih departmenata: Aglomeracija, Visoka peć, Valjaonice, Kontrola kvaliteta, Saobraćaj, Profit centar, Čeličana, Elektoenergetika i automatizacija, Održavanje primarne oblasti proizvodnje, kao i kolege iz Toplane Zenica, a koji su značajno doprinijeli zdravlju i zaštiti na radu. Nagrađeni radnici su se istakli svojim aktivnostima, postupcima u sprječavanju incidenata i povreda na radu, te na taj način ličnim primjerom pokazali da je zaštita na radu zaista prioritet u obavljanju radnih zadataka.

No, svrha današnjeg dana nije da se zadržavamo na tome, već radije da sagledamo napredak – kako interno tako i uz audit od treće strane DSS+ koji je trenutno u toku – i dodatno podstaknemo čitavu organizaciju da je i postigne.

Sada je vrijeme da svi moramo vjerovati, posvetiti se, djelovati i učiniti da se nula dogodi. Potrebno nam je da svaki od naših zaposlenih bude u potpunosti uključen, posvećen i angažovan. To je način razmišljanja 24/7, rad 24/7. Zajedno, možemo uspjeti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno