Politika

Ahmed Smailbegović novi predsjednik KO Asocijacije mladih SDA ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jednoglasnom Odlukom Skupštine KO AM SDA ZDK, Ahmed Smailbegović izabran je za novog predsjednika KO AM SDA ZDK.

Ahmed Smailbegović student je Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kroz svoje političko djelovanje, angažovan je u Općinskoj organizaciji SDA Breza, gdje je obavljao dužnost sekretara tokom prethodnog mandata. Njegov doprinos stranci prepoznat je na unutarstranačkim izborima 2023. godine kada je izabran za člana Glavnog odbora SDA BiH.

Zaista je velika čast biti dio ovako ugledne organizacije. Čast i odgovornost su nerijetko neodvojivi pratitelji, ali su i temelji na kojima gradimo našu budućnost. Svjedoci smo da je naš kanton lider pozitivnih promjena. Kako kažu, sve pozitivne promjene su počinjale od mladih ljudi. Smatram da i mi mladi trebamo biti pokretačka snaga naše stranke. Ono što bih želio posebno istaći danas jeste jedinstvo. Jedinstvo među nama je ključno. Samo zajedno, jedinstveni možemo ostvariti naše ciljeve. U skladu s tim, u skorije vrijeme planiramo posjetiti sve općinske organizacije kako bismo se bolje upoznali, razmijenili ideje, planove i iskustva. – istakao je Smailbegović.

Pored predsjednika, izabrani su i potpredsjednici: Zerina Kaplan, Ajla Haračić, Sedin Šahman i Ernad Bećirović, te članovi KIO AM SDA ZDK: Sadžid Jusufović, Sedin Bedak, Jasmin Begić, Kenan Alajbegović, Nejra Zukan, Harun Alijagić, Veldin Omerović, Suad Huskić, Osman Tokmić, Safet Hopić, Emrah Gačić, Evelina Topalović , Emina Ferzan, Ramo Mustafić , Jasmin Kamerić, Samir Spahić.

Članovi KIO AM SDA ZDK dolaze sa cijele teritorije Zeničko- dobojskog kantona.

Na samom kraju Skupština je jednoglasno predložila i podržala da kandidat za predsjednika AM SDA BiH bude Almir Ljeskovica, koji je do sada obnašao funkciju predsjednika KO AM SDA ZDK.

Nakon Skupštine, prisutnima su se obratili predsjednik KO SDA ZDK g. Nermin Mandra i potpredsjednica Glavnog odbora SDA BiH Erna Merdić Smailhodžić koji su novoizabranima poželjeli mnogo uspjeha u radu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno