Zenica

POZIV: Mentorski program osnaživanje mladih žena “Promocija i primjena načela javnog zdravlja u zajednici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinsko udruženje „REaktiviraj“ Zenica, u okviru projekta „Decreasing outmigration by increasing opportunity: A professional mentoring and career enhancement project for women in Zenica Doboj Canton“ kojeg podržava Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, objavljuje

POZIV ZA UČEŠĆE NA MENTORSKOM PROGRAMU OSNAŽIVANJA MLADIH ŽENA

MODUL III–  Promocija i primjena načela javnog zdravlja u zajednici

Program osnaživanja namijenjen je mladim ženama sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, u dobi od 18 do 30 godina, koje žele da kroz jedan od tri mentorska modula, Modul I – Upravljanje i vladavina prava, Modul II – Mediji i medijska pismenost i Modul III – Javno zdravlje, steknu nova i unaprijede ranije stečena znanja i vještine kako bi nakon završetka formalnog obrazovanja bile spremne za tržište rada i ostvarile ekonomsku neovisnost.

Modul III – Promocija i primjena načela javnog zdravlja u zajednici je treći modul u okviru Mentorskog programa. Edukacija u okviru ovog modula traje 3 mjeseca, od 01. juna  2024. godine do 31. augusta 2024. godine. Koncept modula podrazumijeva interaktivan odnos trenera i polaznica. Polaznice će imati priliku učiti od iskusnih trenera koji potječu iz lokalne zajednice (predstavnici zdravstvenih radnika – doktora, specijalista i medicinskih sestara). Modul će obuhvatati 6 edukativnih radionica i 6 posjeta lokalnim zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim organizacijama i institucijama, koje u konačnici za cilj imaju osnažiti mlade žene za realizaciju jedne inicijative u lokalnoj zajednici. Polaznice programa imat će priliku predstaviti rezultate svoga edukativnog rada u zajednici i na taj način pokazati usvojena znanja, te vlastitu spremnost za aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Radionice i posjete će se održavati jednom sedmično, naizmjenično, u skladu sa prethodnim dogovorom mentorice i grupe. Da bi dobile završni certifikat polaznice moraju biti prisutne najmanje 80% programa. Polaznice koje uspješno završe modul biće pozvane na završni događaj – Team Building Retreat koji se organizuje na kraju modula (septembar 2024. godine). Troškove radnog materijala, hrane, smještaja, angažmana trenera i mentorica, troškove neophodne za realizaciju inicijative i predstavljanja rezultata pokriva Omladinsko udruženje „REaktiviraj“ Zenica.

Rok za prijavu za učešće na Modulu II  – Promocija i primjena načela javnog zdravlja u zajednici je ponedjeljak 06.05.2024. godine do 12:00 sati. Prijavu šaljete popunjavanjem prijavnog formulara, koji se nalazi na ovom linku.

Sve dodatne informacije možete dobiti na na email adresu [email protected] ili putem brojeva  telefona 061 744 681 (Amra Smriko) i 062 115 966 (Aldin Alić).Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno