Politika

Ministri Šibonjić i Šabani posjetili firme u Visokom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić i ministar za Promet, komunikacije i okoliš Zeničko – dobojskog kantona Adnan Šabani danas su posjetili Universal – Pro d.o.o. u Visokom.

Zanimljivo je da ovo prva službena posjeta predstavnika bilo kojeg nivoa vlasti ovoj kompaniji od njenog osnutka. Razgovarano je o unaprijeđu saradnje Vlade ZDK i ove kompanije sa posebnim akcentom na kreiranju povoljnog ambijenta za dalje napredovanje ove i drugih sličnih firmi u ZDK.

“Od 1983. Godine Universal – Pro je igrala ključnu ulogu u industriji, fokusirajući se na servisiranje električnih motora i raznih elektro-mašina. S bogatom tradicijom posvećenosti preciznosti i kvaliteti rada, kontinuirano smo se razvijali kako bismo se prilagodili zahtjevima dinamičnog tržišta. Godine 1996. prepoznajući potrebu za pružanjem sveobuhvatnih rješenja, proširili smo naše usluge otvarajući maloprodaje rezervnih dijelova električnih aparata, elektro motora i rasvjetnih tijela. Kao ovlašteni distributeri cijelog asortimana proizvoda unutar SKF grupe, osigurali smo da naši kupci dobiju samo najkvalitetnije komponente. Rast naše firme bio je dosljedan, odražavajući našu predanost praćenju razvoja industrijskih trendova. Trenutno, naš tim čini 15 stručnjaka posvećenih osiguravanju najviših standarda usluge. Naše suradnje sežu do nekih od najvećih korporacija i kompanija u Bosni i Hercegovini, svjedočeći o našoj pouzdanosti i posvećenosti”, kazao je direktor firme Nihad Tatar.

“Impresionirani smo onim što smo kolega šabani i ja mogli vidjeti danas u ovoj kompaniji. Sa jednistvenim rješenjima koja imaju Universal – Pro ima zasigurno dobre izglede za dalji rast i razvoj. Važno je da u segmentu malih i srednjih preduzeća naš kanton pokazuje snagu i vitalnost. To nas čini još važnijim, spremnijim i konkuretnijim za tržišnu utakmicu u kojoj pobjeđuju samo najbolji”, kazao je ministar Šibonjić.

Godine 2005. prepoznajući rastuće potrebe i neophodnost većeg radnog prostora, investirano je u novi objekat koji obuhvata 1400 kvadratnih metara radnog prostora. Ova ekspanzija omogućila je ne samo povećanje kapaciteta usluga i prodaje, već je također omogućila ulazak u obradu metala i proizvodnju. Trenutno, radionica za obradu metala ima 3 CNC mašine za obradu metala i petnaest univerzalnih mašina. Ovo dopušta kreiranje i proizvodnju metalnih komponente i elemente s preciznošću i efikasnošću, zadovoljavajući raznovrsne potrebe klijenata.

“Mislimo da smo jedinstveni na tržištu u BiH u sklopu naših djelatnosti, kompletirali smo remont i viklovanje el. motora sa mašinskom obradom i livnicom kao i maloprodajom i veleprodajom rezervnih dijelova za el. motore i mašine koje mi servisiramo. Analizirajući potrebe tržišta stupili smo u kontakt sa inostranim dobavljačima koji proizvode i distribuiraju određene komponente, lakove za el. motore i lak žicu za viklovanje el. motora ta tako planiramo otvaranje većeg skladišta za repromaterijale i prodaju”, naglašava direktor kompanije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno