Nogomet

Sigurna pobjeda reprezentacije ZDK u Istočnom Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je reprezentacija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona pobijedila selekciju Područnog fudbalskog saveza Istočno Sarajevo u susretu finala grupe C Kupa regija Nogometnog/Fudbalskog savez Bosne i Hercegovine, a konačni rezultat je bio 1:3.

U susretu odigranom na terenu SRC Istočna Ilidža, selekcija koju je danas u odsustvu selektora Ermina Vehabovića predvodio glavni trener Dino Mačak je došla do nove pobjede, a nakon što je u prethodnom krugu takmičenja pobijedila Fudbalski savez Bosansko-podrinjskog kantona sa uvjerljivih 7:0.

Nakon prvih 45 minuta tzv. “Amaterska reprezentacija” našeg kantona je imala dva gola prednosti. Do vodstva je stigla u 17. minuti kada je pogodio Sajdin Karahasanović, nogometaš Krivaje. U 34. minuti selekcija ZDK dolazi do 0:2, a ovoga puta u listu strijelaca se upisuje El-Harun Hrnjić, prvotimac Natrona.
Domaća selekcija je u 63. minuti smanjila na 1:2, a pogodak je postigao Dalibor Damjanović. Ipak sve dileme o pobjedniku rješava igrač Borca iz Jelaha, rezervista Samir Kondžić, a koji je u 75. minuti susreta postavio konačnih 1:3.

Kao pobjednik grupe A u završnicu Kupa regija se plasirao i Područni fudbalski savez Banja Luka, dok su u toku finala u grupama B i D.

Reprezentacija NSZDK: Asim Bošnjak, Belmin Hajdić, Haris Džafić, El-Harun Hrnjić (86′ Anton Tadić), Harun Mudrov (78′ Armin Imamović), Hadis Krehmić, Harun Jupić (60′ Vedad Mudrov), Nedim Subašić (60′ Samir Kondžić), Sajdin Karahasanović, Franjo Adžić, Harun Šabić. Klupa: Dejan Jaćimović. Treneri: Dino Mačak, Adis Nurković.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno