Nogomet

UEFA razvojni turnir za ”U-16” u BiH

U maju u BiH UEFA razvojni turnir za ''U-16'' nogometaše
U maju u BiH UEFA razvojni turnir za ''U-16'' nogometaše
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA razvojni turnir za ”U-16” u BiH- UEFA razvojni turnir za ”U-16” nogometaše bit će održan od 8. do 12. maja u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i na stadionu ”Hakija Mršo” u Vogošći.

Kao i na nedavno završenom turniru za kadetkinje i ovaj put će učestvovati selekcije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Litvanije i Slovenije, saopćeno je iz NSBiH.

Reprezentaciju BiH će voditi stručni štab juniorske reprezentacije sa Tonijem Karačićem na čelu, a poziv za turnir dobilo je 20 igrača. Na spisku su: Matej Perković (Široki Brijeg), Enio Zelić (Čelik), Kenan Šahbazović (Čelik), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Marko Martinović (Hajduk Split, Hrvatska), Kristian Pleić (Hajduk Split, Hrvatska), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija), Aleksandar Petrović (Vojvodina, Srbija), Dobrica Tageltija (Vojvodina, Srbija), Armin Imamović (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Miladin Pijunović (Sarajevo), Amar Lukovac (Željezničar), Ahmed Hasanović (Željezničar), Alen Nuhanović (Željezničar), Eldin Omerović (Sloboda), Ivor Krešić (Zrinjski), Miralem Ramić (Hertha, Njemačka).

BiH će prvu utakmicu igrati u nedjelju, 8. maja u 17 sati protiv Crne Gore (Trening centar NS/FS BiH, Zenica), a istog dana snage će odmjeriti Slovenija i Litvanija (Hakija Mršo, Vogošća).

Sljedeći meč BiH će igrati protiv Litvanije 10. maja u 17 sati (Trening centar NS/FS BiH, Zenica), dok će u Vogošći igrati Crna Gora i Slovenija.

Posljednju utakmicu turnira mladi bh. nogometaši igrat će u četvrtak, 12. maja u 10 sati protiv selekcije Slovenije (Trening centar NS/FS BiH, Zenica), a istog dana sastaju se Litvanija i Crna Gora (Hakija Mršo, Vogošća).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno