Nogomet

U Čeliku optimisti pred sustret sa Željezničarom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred derbi sa Željezničarom-Nadaju se pozitivnom rezultatu – Subota: NK Čelik – FK Željezničar u 19,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je jedna od derbi utakmica 7.kola prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 i duel starihn rivala, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Željezničar iz Sarajeva.
Ova utakmica na programu je u subotu u 19,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog štaba Čelika, Kemal Alispahić, te nogometaši Semir Pezer i Safet Šivšić. Moderator na pressu bila je PR NK Čelik Melisa Ahmetspahić.
Na početku pressa PR NK Čelik, Melisa Ahmetspahić je ponovila već objavljenu informaciju u vezi poziva svim učenicima na utakmicu Čelik – Željezničar.
– Znamo da se bliži početak nove školske godine i zbog toga želimo da obradujemo sve naše drage školarce. Tim povodom pozivamo sve učenike osnovnih škola da nam se pridruže ove subote na Bilinom polju, kada Čelik igra protiv Željezničara. Istočna tribina namijenjena je za naše najmlađe navijače. Ulaz za školarce će biti slobodan, a svi oni koji budu obučeni u boje kluba dobit će prigodan poklon. Zbog toga svi na istok da bodrimo crno-crvene, jer Čelik je uz vas-, kazala je Ahmetspahić.
Trener Alispahić je istakao da dolazi jak tim, ali da nisu nepobjedivi uz maksimalno angažovanje igrača koji će sutra nastupiti i da će odigrati utakmicu vrijednu renomea Čelika
-Prema broju bodova i oni su u problemima, mi ćemo istrčati sa onim što imamo trenutno, jer sutra neće nastupiti Jusić, Salčinović, Haurdić i Marković. Na zadnjoj utakmici u Tuzli pozitivno je iznanadio mladi Anes Duraković, on ima odličan potencijal i velika je nada za budućnost Čelika. Želim opredjeljenje ka mladim domaćim igračima i oni trebaju biti budućnost Čelika. Mi jesmo u rezultatskom deficiti, ali su se mnogi uvjerili da se možemo „nositi“ sa svim timovima u ligi i niko nas nije tako nadigrao. Sutra se nadam najboljem ako pokažemo punu angažovanost i poštivanje taktičkih zamisli stručnog štaba-, kazao je, pored ostalog, trener Kemal Alispahić.
Nogometaši Semir Pezer i Safet Šivšić kažu da su ostavili sve probleme koje su imali u prvih šest kola. Nadaju se pozitivnom rezultatu protiv Željezničara. Ističu da dolazi dobra ekipa, koja se može pobjediti angažovanjem svih igrača, a atmosfera u ekipi je odlična. Najavljuju sve bolju i bolju igru, jer, kako rekoše, tek sada imaju onu snagu, koju su trebali imati na početku prvenstva, a poznato je sa kakvim problemima su krenuli u novo prvenstvo.
Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Željezničar na rasporedu je u subotu 27.avgusta 2016.godine u 19,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Željezničar:

NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR

Zenica, 27.08.2016. Moja TV

19:30

Sudija

Skakić Dragan

Gradiška

DELEGAT

A-1

Lazić Damir

Brčko

Idrizović Haris – Konjic

A-2

Udovičić Sreten

Prijedor

POSMATRAČ SUĐENJA

4

Valjić Ognjen

Banja Luka

Čavar Danko – Široki Brijeg

 

Tekst i foto
E. Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno