Nogomet

Srijeda odlučujuća za Čelik – glasanje o reprogramu duga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda odlučujuća za Čelik – glasanje o reprogramu duga – U srijedu, 21. decembra, zasjedat će Predstavnički dom Parlamenta FBiH gdje je prva tačka predloženog dnevnog reda usvajanje po skraćenom postupku Zakona o izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima. Ukoliko se ovaj zakon usvoji, Čeliku će se omogućiti novi “prozor” od 60 dana unutar kojeg će moći podnijeti zahtjev da svoj višemilionski poreski dug reprogramira na 120 mjesečnih rata, tj. na narednih 10 godina.

Prijedlog zakona je već dobio saglasnost Vlade FBiH, izglasan je na Domu naroda Parlamenta FBiH te bi se usvajanjem ovog zakona već u narednim sedmicama otvorila zakonska mogućnost da NK Čelik Zenica podnese prijavu i time otpočne proceduru reprogramiranja ovog duga i tako odblokira svoj račun po toj osnovi. Istakli bismo da je naš klub i 2014. god. podnio taj zahtjev ali nakon odbijenice na istu se nije žalio niti je ikada pokazao veći interes da to i riješi. Pomoć Grada Zenice će biti krucijalna u reprogramu duga te ćemo stoga na tematskoj sjednici o klubu od vijećnika i tražiti da se klubu omogući plaćanje Poreskoj upravi FBiH iz sredstava koje je klub do sada dobivao za svoje funkcionisanje.

Neke od zeničkih stranaka koje su potpisnice memoranduma sa NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” imaju delegate iz svojih stranaka i u ovom zakonodavnom tijelu ili čak i delegate iz našeg grada kao što je slučaj sa SDA, SBB i DF-om. Istovremeno, neke od zeničkih stranaka koje su i kumovale nastanku problema ili odugovlačenju njegovog rješenja također imaju priliku da pokažu dobru volju i izglasaju nešto što je prije svega zenički interes.

Stoga, javno pozivamo predstavnike sljedećih stranaka da podrže ovaj zakon u srijedu:

  1. A-SDA – Stranka demokratske aktivnosti (potpisnik memoranduma),
  2. BPS – Bosanska patriotska stranka,
  3. DF – Demokratska fronta (potpisnik memoranduma),
  4. HDZ 1990 – Hrvatska demokratska zajednica 1990 (potpisnik memoranduma),
  5. HDZ BiH – Hrvatska demokratska zajednica BiH,
  6. NS – Naša stranka (potpisnik memoranduma),
  7. SBB – Savez za bolju budućnost,
  8. SDA – Stranka demokratske akcije i
  9. SDP – Socijal-demokratska partija (predlagač zakona i potpisnik memoranduma).

Od zeničkih ogranaka ovih stranaka očekujemo da kontaktiraju klubove zastupnika svojih stranaka i pozovu ih da glasaju za ovaj zakon – ovo je zenički interes. Od centrala nešto i tražite, nemojte ih samo slušati!

Pomno ćemo pratiti i izvještavati o ovom glasanju u srijedu te tražiti i zvanične odgovore od zeničkih ogranaka ovih stranaka, lobirajmo na sve strane jer ovaj zakon je u interesu našeg grada i kluba. Sada je vrijeme i za zeničke stranke i zastupnike da budu čaršija – glasajte i lobirajte za Zenicu i #zacelik!

NGG Za Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno