Nogomet

NK Čelik u izuzetno teškoj situaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik u izuzetno teškoj situaciji  – Nema igrača, navijača, para…  Niko od igrača nije zvanično otišao, ali niko od njih neće ni ostati!

Nogometni klub Čelik, trostruki prvak BiH i dvostruki osvajač Kupa naše zemlje, te dvostruki osvajač nekadašnjeg Srednjoevropskog kupa nalazi se u izuzetno teškoj situaciji. Okupljanje igrača i početak priprema za novu sezonu bili su predviđeni do 10. juna, ali kako stvari stoje, od igračkog kadra koji je zauzeo šesto mjesto u BH Telecom Premijer ligi BiH, teško da će iko od njih ostati u klubu za narednu sezonu.
Naime, 14-torici njih je istekao ugovor, a preostalih desetak igrača je zatražilo ispisnice zbog neizmirenih obaveza prema njima (neisplaćenih plata i premija). Za sada niko (još) zvanično nije napustio Bilino polje, ali je izvjesno da, ako se šta ne promjeni u narednih nekoliko dana, niko od njih vjerovatno neće ni ostati u klubu.
Kada mi je u decembru prošle godine kolega novinar u šali rekao da će crveno-bijeli biti na okupu i imati odlične rezultate sve dok klub nema ni Uprave ni Skupštine, nije mogao znati koliko je bio blizu istini. Od septembra 2015. donedavno Čelik je bio bez vodstva i odgovornih ljudi. Skupštinu je klub dobio prije desetak dana, a izabran je i novi predsjednik Kluba – Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, koji bi trebao u narednim danima odabrati ostatak Upravnog odbora. Naravno, niko nema čarobni štapić da popravi situaciju preko noći, pa su igrači koji su bili na rubu strpljenja zbog dugovanja Čelika prema njima počeli pakovati kofere i tražiti sebi nove angažmane.

Igrači kojima su istekli ugovori su: Adi Adilović, Aid Vehabović (golmani), Jovo Kojić, Zlatko Kazazić, Fenan Salčinović, Vernes Selimović, Armin Imamović, Semir Bajraktarević, Emrad Šabanović, Amir Ajan, Dušan Jevtić, Vladimir Grahovac i Hanan Adilović. Zahtjev za ispisnicom podnijeli su: Mahir Karić, Aldin Đidić, Emir Jusić, Anel Dedić i Haris Hećo. Vjerovatno će to isto uraditi i Marin Popović, Dženan Bureković, Goran Popović, Semir Bukvić…

Iz medija se moglo vidjeti da je Grahovac dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa tuzlanskom Slobodom, da Aldin Đidić bira između nekoliko ponuda domaćih klubova, da Salčinović najavljuje odlazak u Evropu, da Karić i Dedić imaju nekoliko ponuda iz inostranstva ali i domaćih klubova, te da Bajraktarević i Selimović su potvrdili da se sigurno neće vraćati na Bilino polje.
– Situacija je i dalje jako teška. Istekli su ugovori za 14 igrača a preostali traže sporazumne raskide ugovora. Niko još zvanično nije otišao, sem što sam iz medija saznao da je Grahovac dogovorio transfer u Slobodu, kazao nam je Adnan Nuhagić, v.d. direktora Čelika.
On je objasnio da za dobijanje papira iz Čelika potvrdu mora dati predsjednik Kluba.
I šefu struke Elvedinu Beganoviću ugovor sa Čelikom ističe krajem juna. Sredinom mjeseca bi trebale početi pripreme za narednu sezonu. Ako ih ko bude imao voditi i trenirati…
Beganović nam je rekao da nema nikakvih informacija, da u klubu nije bio dvije sedmice i da ga još niko nije kontaktirao.
– Ugovor imam do kraja mjeseca. Još uvijek sam tu, u Čeliku, ali ne znam šta će biti. Treba neko razgovarati sa mnom iz kluba, istakao je Beganović.
Na pitanje da li se boji da bi se mogla Čeliku desiti situacija slična onome što se prošle sezone dogodilo Veležu, odgovorio je da ako se ovako nastavi da je sve moguće, ali da se nada da će se smoći snage i volje da se Čelik izdigne iznad svega i da će se izaći na dobro.
Ono što za razliku od rezultatskog dijela iz prošle sezone ne može da raduje je i dalje bojkot navijačke skupine Robijaši i izrazito teška finansijska situacija, tj. višemilionski dugovi.

Oslobođenje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno