Zločini

Ekskluzivni video+foto: obračun i Adilovićev pucanj ispred ulaza na Bilino polje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivni video+foto: obračun i Adilovićev pucanj ispred ulaza na Bilino polje – Pedesetsedmogodišnji Ševko Adilović, predsjednik Nadzornog odbora NK Čelik, uhapšen je sinoć oko 18 sati, zbog upotrebe vatrenog oružja ispred istočne tribine stadiona Bilino polje.

Kako je Zenicablogu potvrđeno iz više izvora, Adilović će, osim za djelo “izazivanja opće opasnosti” najvjerovatnije odgovarati i za djelo “nedozvoljenog držanja oružja”, jer navodno ne posjeduje dozvolu (za nošenje) oružja.

Iako su prvobitne informacije govorile o “pucanju iz pištolja u zrak”, snimak koji je dostavljen našem portalu govori drukčije. Prolaznik, koji je prvo pokušao fotografirati, a onda i snimiti Adilovićev verbalni okršaj sa nekoliko osoba koje su, po svemu sudeći, bile u parku između zgrade Lamela i stadiona, dostavio je po našim informacijama isti snimak i policiji, koja se neće oglašavati dok ne procesuira i Tužilaštvu ne dostavi informacije o slučaju.

Jutrošnji trening koji su igrači Čelika trebali obaviti na svom stadionu je otkazan. Naime, svima je zabranjen ulaz na stadion do završetka istrage zbog jučerašnje pucnjace ispred Bilinog polja.  Do prvog prvenstvenog kola je ostalo manje od mjesec dana, a Zeničani imaju tek 16 igrača na popisu od kojih većina nema ugovor sa klubom.

Ponovno su bez rukovodstva, jer Upravni odbor nije formiran, a predsjednik Skupštine je na sinoć otkazanoj sjednici najavio svoju ostavku.  Sve je vjerovatnije da Čelik neće niti početi novu sezonu u Premijer ligi ukoliko Odbor za hitnost ne pronađe rješenje u narednim danima.

EPILOG PRIČE SA INFORMACIJAMA OD PETKA UVEČER PROČITAJTE OVDJE

Pogledajte video:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno