fbpx
Zločini

MUP ZDK o pucnjavi na Bilinom

foto: arhiv

Danas, 23.06.2016. godine, u 17,55 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obavještena, da je na lokalitetu stadiona Bilino polje u Zenici došlo do upotrebe vatrenog oružja. Nakon zaprimljene dojave na lice mjesta su odmah upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene dojave, te obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Uviđajnim i drugim radnjama poduzetim od strane policijskih službenika, došlo se do saznanja da je lice A.Š., rođeno 1959. godine, iz Zenice, najvjerovatnije ispaljivanjem jednog hica u zrak, upotrijebilo vatreno oružje ispred službenog ulaza na istočnoj strani stadiona Bilino polje, prije održavanja sjednice Skupštine Nogometnog kluba “ČELIK” Zenica. Kako je utvrđeno, tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica a policijski službenici Policijske stanice Centar su lišili slobode lice A.Š., koje je nakon toga sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do ove upotrebe vatrenog oružja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem