Zenica

FOTO: Drugo kulinarsko takmičenje BZK Preporod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Drugo kulinarsko takmičenje BZK Preporod – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica u okviru redovnih aktivnosti organizovala je u srijedu uvečer 2. Kulinarsko takmičenje u pravljenju i pripremanju raznih vrsta tjestenine. U takmičenju je učestvovalo dvanaest osoba podijeljeno u četiri ekipe.

Podsjećamo, u decembru prošle godine članice i članovi “Preporoda” su se takmičili u spremanju pita i kolača. Takmičari su ovaj put na razne načine pripremali tjesteninu i to: s povrćem, mesom, sirom, ali i slatke makarone.

-Cilj ovog kulinarskog takmičenja je pobuduti interes za tradicionalnim bosanskim jelima, ali na savremeniji način i pokušaj prikazivanja da tradicija može biti očuvana uz olakšice pekarske industrije, kazala nam je predsjednica “Preporoda” Amna Sofić. Za ovo kulinarsko takmičenje sponzor je bilo PPUP “Salčinović”, koji je obezbijedilo tjesteninu, uz neizostavnog sponzora “Zenku” koji je obezbijedio kape i kecelje za kuhanje..

Ekipa koja je na inovativan način spremila tjesteninu je i pobijedila. Napravili su tjesteninu sa umakom od graha, gljiva, paradajz sosa i slanih štapića. Ekipu su činili dizajner Saladin Pašalić, Sinan Alibegović, zaposlen u travničkoj medresi, dr. Alija Močević i dječak Emin. Članice žirija su bile Sabina Kulenović, glumica BNP Zenica, Nejra Serdarević i Senada Bajramović.

Među učesnicama su bila i članice “Preporoda”, šefica kabineta premijera Vlade ZDK Zahida Šišić, te direktorica Zavoda za pravnu pomoć ZDK Azra Močević, a među takmičarima i takmičarkama ravnopravni su bili domaćice, bankari, profesori… Pogledajte foto galeriju:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno