Rekreacija

Zenica Airsoft Master 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica Airsoft Master 2016 – Prvo BiH airsoft takmičenje „Zenica Airsoft Master 2016“ će biti održano 04.09.2016. u Zenici na lokalitetu Zmajevac sa početkom u 08:00 sati. Takmičenje će se obaviti u četiri discipline:precizno gađanje replikama pištolja, jurišne puške i snajpera, praktično streljaštvo (replika jurišne puške), pojedinačno i timski.
Svoj dolazak su najavili mnogobrojni airsoft klubovi iz BiH i Hrvatske, te očekujemo oko 50 takmičara koji će se natjecati u navedenim discipinama.
Takmičenju će prisustvovati predstavnici gradske vlasti, lokalne zajednice, policije, sportskih klubova, predstavnike EUFORA te mnogi drugi.

O SPORTSKO REKREATIVNIOM KLUBU „TVRĐAVA“

SRK „Tvrđava“ je registrovan 3.9.2016. kao udruženje građana. Nakon višegodišnjeg amaterskog bavljenja airsoftom, nekolicina entuzijasta je odlučila da osnuje klub koji je osmišljen kao klub sa više sekcija, i to: airsoft, streljaštvo, rafting i ronjenje, planinarsko-ekološka služba, gorska služba i spašavanje i modelarstvo. Naš cilj je promovisanje općih ljudskih vrijednosti, patriotizma, širenje pozitivne energije općenito, biti koristan svojoj društvenoj zajednici, pružiti našoj omladini pozitivnu alternativu u ovom današnjem dobu sivila i općeg negativizma. Osim toga promoviramo ekologiju, jako se trudimo da podignemo svijest o očuvanju životne sredine, i na kraju, ono što je možda najvažnije gajimo jedan bratski odnos među članovima kluba, pomažemo se i podržavamo u svemu, a samim tim pružamo osjećaj pripadnosti.

Šta je to airsoft?

Airsoft je vojni simulacijski sport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara.

Airsoft svoje korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Svoj procvat je doživio u SAD-u gdje je, uz paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti. Ovaj sport postaje sve popularniji u Bosni i Hercegovini i zemljama regije.

Airsoft “oružja” su vjerne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Bit samog mehanizma airsoft opreme je da malom količinom zraka izbacuje plastičnu kuglicu (BB – mnogo manje opasna od uobičajenih zračnih pušaka). Igrači moraju nositi zaštitnu opremu (posebne naočale od industrijskog polikarbonata) i moraju imati sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu. Ukoliko se ne pridržavaju sigurnosni propisi, može doći do ozljeda. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da ga koristi policija i vojska diljem svijeta kao dio treninga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno