Rekreacija

FOTO: Prelijepa tura planinara udruženja VEDRO – “Od Zenice do Mostara”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prošlog vikenda udruženje planinara Vedro organizovalo je nezaboravnu planinarsku turu od “Zenice do Mostara” Podveležja u blizini Mostara. U rano jutro, dok je sunce tek počinjalo obasjavati planinske vrhove, planinari, zaljubljenici u prirodne ljepote su krenuli na put.

Putovanje do početne tačke u selu Šipovac bilo je putovanje kroz surovu ljepotu Podveležja, s vidicima koji su oduzimali dah. Čim smo stigli, osjetili smo hercegovački čelopek, pa smo se opremili kremama, šeširima i ostalim sredstvima za zaštitu od sunca.

Uz nekoliko kraćih pauza, s pjesmom u srcu, uspjeli smo savladati prvi uspon do jezera, što je bilo posebno zanimljivo jer je ovaj kraj poznat po nedostatku vode. Sljedeća pauza donijela je tugu zbog zapuštenog bivka, podsjećajući nas na važnost brige o planinskim objektima.

Surov teren Veleža iziskivao je puno snage i opreza, ali svaki napor bio je nagrađen predivnim pogledom s vrha Brasine. Nakon duže pauze, povratak je bio lakši uz osvježavajući hercegovački povjetarac.

Kao kruna avanture, posjetili smo Forticu iznad Mostara, uživajući u prekrasnom pogledu na grad. Kako je dan prelazio u noć, planinari su se prisjetili nezaboravnih trenutaka i krenuli kući, noseći sa sobom uspomene koje će ih pratiti zauvijek.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno