Posuđeno

VIDEO+FOTO: Dirhem darovao 2.150 KM za Ajdina Žigonju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Dirhem darovao 2.150 KM za Ajdina Žigonju – Humanitarna organizacija “Dirhem” je uplatila 2.150 KM za predstojeću operaciju malog dječaka Ajdina Žigonja iz Zenice. Donirana sredstva osigurao je Bosanski kulturni centar-BKC iz Kopenhagena.

Pored ove donacije, BKC iz Kopenhagena je ranije putem “Dirhema” donirao 800 KM za hemoterapiju Sejada Dedića iz Prijedora i 700 KM za liječnički pregled u Zagrebu teško oboljelog dječaka Tarika Zambaković iz Zavidovića.

Time je BKC iz Kopenhagena putem naše organizacije ukupno donirao 3.650 KM za liječenje bolesnih u BiH, na čemu im se srdačno zahvaljujemo. Molimo Allaha da njihove članove obilato nagradi i podari im zdravlja i bereketa u životu.

Ajdin Žigonja je mali, simpatični dječak iz Zenice koji je iskušan teškom bolešću. Za njegovo liječenje je potrebno oko 100.000 KM. To je iznos koji rijetko koja porodica u BiH može osigurati. Međutim, još jednom su naši ljudi u domovini i dijaspori pokazali svoju humanu stranu. Uključili su se brojni pojedinci i udruženja i na dan naše posjete već je prikupljeno 87.000 KM.

Zato vas sve pozivamo da se uključite u ovu humanitarnu akciju kako bi se prikupio ostatak novca potreban za operaciju Ajdina. Puno nas ima, i ukoliko svako od nas da svoj doprinos, ostatak novca će se brzo prikupiti. Pokažimo svoju humanost! Pokažimo svoj islam na djelu!

U nastavku pogledajte reportažu o posjeti naših volontera porodici Žigonji, u kojem možete saznati dosta detalja o zdravstvenom stanju Ajdina, dok ispod videa i slika (gdje je prikazan i žiro-račun) možete pročitati i pismo Ajdinovog oca, Elvisa, koje je prije mjesec i po poslao medijima.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i ekipi IML TV, na čelu sa gospodinom Bilalom Isakovićem, koji su uvijek spremni medijski podržati naše humanitarne aktivnosti.

(Dirhem.org)

Pismo Ajdinovog oca:

Zovem se Elvis Žigonja, imam 31 godinu, dijete sam poginulog borca ARBiH, oženjen sam sa Dženanom Omicevic Žigonja koja ima 29 godina, imam dva sina Ajdin (6 godina) i Emin (4 godine), ali ja nisam bitan.

Bitan je moj sin Ajdin.

Ajdin je rođen u februara 12/2010 god. sa dijagnozom rascijep kičmenog stuba. Ajdin trenutno ima 6 godina i 4 mjeseca.

Dosadašnje liječenje koje je vođeno u našoj drzavi Bosni nije na zadovoljavajućem nivou.

Ajdin je imao 5 operacija koje nažalost nisu urodile plodom.

Ajdin je operisao 3 puta kilu ili bruh, takođe je operisao i ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U julu 2011 operisao je kičmu, jednu od najtežih operacija da bi se zaustavio rascjep kičmenog posta koja na žalost nije urađena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj gdje smo svog sina odnijeli na našu inicijativu sumnjajuci u dosadašnje liječenje u našoj zemlji.

Na pregledu na klinici Acibadem(Turska) kod dr.Ozeka je ustanovljeno niz nepravilnosti u Ajdinovom liječenju i čak mu je prijetila paraliza donjeg tijela, jer kičmena moždina je mogla da pukne svaki momenat.

Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za Ajdinovu operaciju, Ajdin je operisan novembra 11.2015 na klinici Acibadem u Turskoj.

Operacija je prošla dobro i što je najvažnije kičmena moždina je spasena i Ajdin ce ostati hvala Allahu na nogama, što nam je i bio cilj.

Operacija, bolnički troškovi, smještaj i prevoz su nas koštali oko 30.000 eura i mi nismo imali nikakvu pomoć od naše države. Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni.

Ajdin ce imati još operacija jer Ajdin ima vidnu Skoliozu, a operacijom će se ispraviti kičmeni stub i ugraditi fiksator koji će držati kičmu.

Nakon obavljene kontrole maja 18 / 2016, dr. Ozek je sa svojim timom donio zaključak da je kičmena moždina hvala dragom Allahu dobro i Ajdin se odlično oporavio nakon operacije. Većina mišića do koljena je aktivna i sad slijedi jačanje podkoljenica i njihovih mišića.

Ono sto je zabrinjavajuće, SKOLIOZA je još izraženija nego prošli put i doktor je savjetovao da do slijedeće kontrole koja je zakazana za novembar 2016 mi uradimo snimke u Bosni i da pošaljemo doktoru Ozeku. On će po tome ocijeniti stanje i najvjerovatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kičme. Rečeno nam je da će operacija koštati oko 45.000.00 eura i da ce na operaciji učestvovati tim doktora. Sad nam predstoje fizikalne vježbe, banje i sve za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se Ajdin pripremio ako Bog da za nadamo se zadnju operaciju u njegovom životu i da bi mogao normalno da hoda.

Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Bozžiju pomoć i u pomoć dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operiše.

Za svu dosad pomoć u našoj borbi nismo dobili nikakvu pomoć od države, sve smo uspjeli uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda.

FB grupa: Pomozimo Ajdina Žigonji



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno