Rekreacija

Video+foto: Danska škola fudbala – pogledajte druženje mališana sa nogometašima Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: Danska škola fudbala – pogledajte druženje mališana sa nogometašima Čelika- Grad Zenica i Društvo pedagoga fizičke kulture Zenica organizatori su Danske škole fudbala koja se održava u Areni Zenica.

Od 22. do 25. avgusta u Areni Zenica održava se škola fudbala u kojoj učestvuje oko 200 mališana uzrasta od 7 do 12 godina. Škola se već petnaest godina održava pod pokroviteljstvom Grada Zenica, tehničku organizaciju i podršku pruža Udruženje pedagoga fizičke kulture.

Na ukupno 12 stanica mališani prolaze razne vježbe i to kroz igru i zabavu. Pored instruktora sa mališanima su ove godine radili i nogometaši Čelika, a cilj je kod djece probuditi interes za bavljenje sportom.

Lider danske škole fudbala Emir Zukić kaže da su do sada učestvovala djeca iz nogometnih klubova i da je ovo prvi put da se radi sa djecom iz osnovnih škola.

Kroz donaciju određenih rekvizita i škole će imati koristi, a ne samo djeca koja učestvuju u projektu. Danska škola fudbala traje do petka.

Video: Zenicablog, foto: Zenicablog/Adnan Zaimović za ZB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno