Nogomet

Džematska liga – poznati kandidati za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džematska liga – Parket zeničke arene je ponovno ugostio futsal znalce iz Omladinske malonogometne džematske lige, ovaj put u petom kolu, posljednjem kolu prve faze takmičenja u četvrtoj sezoni.
Prve ekipe koje su istrčale na teren su bile ekipe Obrenovci i Gornja Zenica. Prije ovog kola Gornja Zenica je osigurala prolaz u drugu fazu, ali su Obrenovci još uvijek imali šansu da ukoliko pobijede jednu od jačih ekipa lige ostvare prolaz u ligu za prvaka. Utakmica je obilovala šansama, a rezultat je nakon smjenjivanja vodstva neko vrijeme glasio 2:2, tada Obrenovci ubacuju u brzinu više i sa još dva gola odnose tri boda sa ove jako zanimljive utakmice konačnim rezultatom 4:2. Strijelci za Obrenovce su bili Nihad Smriko i Armin Kahrić sa po jednim postignutim golom te Muhammed Brahmi sa dva postignuta gola, a za Gornju Zenicu strijelci su bili Azur Koluh i Emin Omerdić.
Sljedeća utakmica koja se igrala u okviru grupe A se igrala između ekipa Nova Zenica i Pojske. Novajlije u Omladinskoj malonogometnoj džematskoj ligi ekipa Nova Zenica je sve vrijeme pružala jak otpor međutim iskusniji igrači iz Pojska su znali da iskoriste svoje prilike te su rezultatom 0:3 došli do još jedne pobjede. Strijelci za Pojske su bili Derviš Skopljak, Derviš Smajlović, i Selmin Delić.
Naredna utakmica, koja je izglasana kao derbi V kola, se igrala između ekipa Pridražići i Gorica. Utakmica koja je u okviru grupe B odlučivala konačan poredak nije podbacila što se tiče kvaliteta i intenziteta igre. Konačan rezultat od 1:1 dovoljno govori o kvalitetu odigrane utakmice. Strijelac za Pridražiće je bio Ređis Kobić dok je za Goricu mrežu zatresao Emir Kaknjo. Zanimljivo je reći da je ovo prvi gol koji je primila ekipa Pridražići.
Naredne utakmice su registrovane službenim rezultatom, utakmica Lokvine 2 – Čaršija, rezultatom 3:0 za ekipu Lokvine 2. Zatim utakmica u okviru grupe C Mošćanica – Tišina 0:3 u korist ekipe Tišina, u okviru grupe B utakmica Koprivna – Donja Gračanica 0:3 u korist ekipe Donja Gračanica, susret grupe A Poljice – Gornja Gračanica 0:3 za ekipu Gornja Gračanica i utakmica Janjići – Putovići 0:3 za ekipu Putovići.
Naredna faza je liga za prvaka koja će za razliku od prošle sezone poprimiti drugačiji format takmičenja. Ove sezone u drugu fazu prolazi 12 ekipa i to ekipe koje su zauzele prva tri mjesta u četiri grupe prve faze. U ligi za prvaka nas očekuju dvije grupe po 6 ekipa koje će žrijebom biti postavljene u pripadajuće grupe. Nakon Završetka mini grupne faze, prve 4 ekipe iz obje grupe prolaze u knock out razigravanje što će naposlijetku dovesti do prvaka IV sezone Omladinske malonogometne džematske lige.
Ekipe koje su se kvalifikovale u drugu fazu – liga za prvaka su: Pojske, Varošište, Gornja Gračanica, Donja Gračanica, Pridražići, Gorica, Tišina, Lokvine 2, Ensar, Gornja Zenica, Imami, Obrenovci.
Liga za prvaka nas očekuje u drugoj polovici godine u periodu jesen/zima a sve najnovije vijesti možete i dalje da pratite na našoj web stranici www.dzematskaliga.com zatim nas možete pratiti i na facebook stranici www.facebook.com/dzliga a razne zanimljivosti možete pratiti na našem twitteru www.twitter.com/dzematskaliga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno