Zločini

Tuča u Staroj čaršiji, napad na kuću na Maloj Brodi, krađa nafte na Bistričaku…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuča u Staroj čaršiji, napad na kuću na Maloj Brodi, krađa nafte na Bistričaku… Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, gdje su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ul.Stara čaršija, Grad Zenica, dogodilo se krivično djelo učestvovanje u tuči između lica Č. A.(1991) iz Zenice,P.A. (1998) iz Zenice i Š.N.(1997) iz Zenice,gdje je tom  prilikom  Š.N. zadobilo lake tjelesne povrede konstatovane na UB KB Zenica, a lice Č.A. teške tjelesne povrede konstatovane u KB Zenica. Po ukazivanju ljekarske pomoći sva tri lica lišena  slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje PU I.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Centar.

U ulici Mala Broda br.36,Grad Zenica,dogodilo se krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane lica M.H. iz Zenice, koji je tom prilikom polupao stakla na porodičnoj kući vl.M.S.iz Zenice. Lice M.H. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PU I. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Centar.

U mjestu Bistričak, grad Zenica, od strane NN lica, izvšeno je krivično djelo krađe neutvrđene količine  nafte iz radne  mašine Traktor,vl.DOO Marić iz Žepča. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Nemila.

Zavidovići

U 19,50 sati,u ul.I.Čamdžića,općina Zavidovići,od strane policijskiih službenika izvršena je kontrola pmv marke Golf reg.oznaka A29-M-063 kojim je upravljao Š.N. iz Zavidovića. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedene registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Zavidovići uz upoznavanje tužioca.

Maglaj

U ul.Civilnih žrtava rata, općina Maglaj, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo L.F. (1948) iz Maglaja,gdje je tom prilikom otuđen  laptop,  neutvrđena količina zlatnog nakita,novac u iznosu od 150 Eura,470 Američkih dolara,50 Kuna,štedna knjižica i putna isprava na ime vlasnice.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje tužioca.

Olovo

U ul. Sarajevska,općina Olovo, na BP “Hold Ina”, unutar objekta,dogodilo se krivično djelo oštečenja tuđe stvari,na način da je došlo do  tuče između lica V. D. iz Olova i H.M. iz Olova,gdje su tom prilikom oštećenja vrata i polica unutar objekta i drugog inventara.Oba lica zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u JU Dom Zdravlja Olovo i na KUM Sarajevo.Lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Olovo uz upoznavanje tužioca.

Žepče

U mjestu Čusto brdo,općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u preduzeće Saz Monting vlasništvo R.S.(1974) iz Sarajeva.Tom prilikom otuđeno je deset radijatora sa bakrenim cijevima od sistema centralnog grijanja i jedan metalni ormar u kojem se nalazila kompletna dokumentacija preduzeća.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Žepče uz upoznavanje tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je 11 saobraćajnih nezgoda, u dvije SN, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno