Nesreće

Stravična nesreća: kod Čapljine poginuo bračni par Zeničana Zlatko i Dubravka Bučec

Stradali Zlatko i Dubravka Bučec
Stradali Zlatko i Dubravka Bučec
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stravična nesreća: kod Čapljine poginuo bračni par Zeničana Zlatko i Dubravka Bučec   – Teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe dogodila se u jutros u 9:20 sati na magistralnoj cesti M-6 Ljubuški-Čapljina, potvrdio je za Bljesak-Info dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Kemal Maksumić.

Kako saznaje Zenicablog, riječ je o bračnom paru, Zlatku (1939.) i Dubravki (1943.) Bučec, koji su se nalazili u vozilu Peugeot 206, a koji se direktno sudario teretnim vozilom.

Kako je rekao tužitelj, automobil Peugeot u kojem su se nalazile smrtno stradale osobe, je izuzet u krug Policijske uprave Čapljina radi vještačenja, a bit će obavljena i obdukcija tijela smrtno stradalih.

Prema prvim informacijama, do nesreće je vjerojatno došlo kada je putnički automobil, koji se kretao iz smjera Čapljine, iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotni kolnički trak, te se izravno sudario sa teretnim vozilom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Zbog prometne nesreće promet je bio potpuno obustavljen.  Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na cesti.

Pokojni Zlatko je bio dugogodišnji zvaničnik Općine Zenica, gdje obavljao visoke dužnosti, a penziju je dočekao kao zamjenik direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Dubravke se mnogi Zeničani sjećaju kao izuzetno vedre i pozitivne osobe.

Naš sugrađanin Mirsad Đulbić, također potresen viješću o stradanju poznanika,  kaže da su Zlatko i Dubravka bili zasigurno jedna od porodica koji su bili “pečat” Zenice kakvu svi poznaju i žele da ona ostane, grad pozitivnih, vedrih i stručnih ljudi u svojim poslovima.

– Obitelji, rodbini i prijateljima stradalog bračnog para izražavam žaljenje i sućut u ime Grada i svoje lično ime. Jedno vrijeme sam radio i sarađivao sa pokojnim Zlatkom, bio je veoma dobar čovjek i vrhunski ekonomista, kazao je za Zenicablog v.d. gradonačelnika Zenice Selver Keleštura. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno