Politika

SDP i DF ZDK: Traže vraćanje kamera i prijete bojkotom Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP i DF ZDK: Traže vraćanje kamera i prijete bojkotom Skupštine –  Predsjednik Kantonalnog odbora i zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) Senaid Begić uputio je na današnjoj, 27. sjednici SZDK, inicijativu prema Službi za zajedničke poslove SZDK da se najdalje za mjesec dana okonča davno započeta tenderska procedura i izabere najbolji ponuđač za televizijsko snimanje sjednica SZDK.

Također i da se ti snimci ponovo počnu emitovati i reemitovati na lokalnim televizijama, kao što je to rađeno i prethodnih godina. Za ovu inicijativu, ističe Begić, imaju i podršku zastupnika DF- te još nekih zastupnika opozicije, prije svega nezavisnih i BPS-a. U suprotnom, prijeti da će poduzeti i neke konkretne korake.

Već duže vrijeme ne snimaju se sjednice
Već duže vrijeme ne snimaju se sjednice

-Ukoliko se to ne desi, s obzirom da se gubi smisao dolaska na sjednice, jer sve rasprave ostaju unutar skupštinske sale, zajednički ćemo razmotriti stav da nakon tog roka i bojkotujemo sjednice SZDK. Smatramo da građani ZDK imaju pravo znati kakve se to u njihovo ime odluke donose i kakve stavove zastupaju određeni politički subjekti i zastupnici- ističe Begić.

Nezavisni zastupnici Amra Jupić i Kemal Mušinbegović, koji nisu više članovi Kluba Saveza za bolju budućnost- Fahrudin Radončić, izrazili su nezadovoljstvo što im nije omogućeno da oforme Kluba nezavisnih zastupnika.

Jupić: Ne zanima ih novac, samo zastupnička prava
Jupić: Ne zanima ih novac, samo zastupnička prava

-Ne znam zašto su naše kolege o tom prijedlogu uopće i glasale na Kolegiju SZDK, kada jasno stoji mogućnost u Pravilniku o radu da dva ili više nezavisnih zastupnika mogu formirati Klub- kaže Mušinbegović.Gospođa Jupić dodaje da njih ne zanima novčana podrška, koja pripada svakom klubu zastupnika, nego samo da ostvare svoja zastupnička prava.

U toku je pauza, a do pauze se usvojeni Inicijativa Općinskog vijeća Visoko za izmjenu PLana razvoja djelatnosti srednjeg obrazovanja i odgoja, kojom će škole moći same kreirati lepezu zanimanja za koja će obrazovati đake. Usvojen je i Izvještaj o realizaciji obaveza iz Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom u FBiH za period 2011.-2015. te Informacija o stanju bezbjednosti za 2015. godinu u ZDK-u.

Direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno