Zenica

Delegacija Saveza slijepih boraca kod muftije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija primio delegaciju Saveza slijepih boraca ZDK – Muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Saveza slijepih boraca ZE-DO kantona koju su činili: gosp. Ferid Osmić, predsjednik, gosp. Ramo Muratović, predsjednik Skupštine i gosp. Samir Ćerim, sekretar.

Povod posjete navedene delegacije Muftijstvu zeničkom bio je razgovor o projektu štampanja Mushafa na brajevom pismu za potrebe slijepih osoba (tekst na arapskom jeziku).

Imajući u vidu ozbiljnost ovog projekta, iskazana je potreba da isti bude realiziran u saradnji i pod stručnim nadzorom Islamske zajednice.

Nakon što se zahvalio na posjeti, muftija zenički čestitao je predstavnicima Saveza slijepih boraca ZE-DO kantona na entuzijazmu i naporima da štampanjem Mushafa na brajevom pismu omoguće slijepim osobama učenje Kur’ana u originalnoj verziji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno