Zločini

Kakanjac napadnut u Lukovom polju, pretresom na Bulevaru otkrivena droga

specijalci policija.1340273372.36
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kakanjac napadnut u Lukovom polju, pretresom na Bulevaru otkrivena droga – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, nepostupanjem po naređenju ovlaštenog službenog lica. Protiv počinioca su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane lica B.H. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića sa suhom biljnom materijom, bruto težine 0,85 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je navedeno lice lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Goraždanska, od strane E.I. iz Zenice i još dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo fizičkim napadom na lice G.A. iz Kaknja, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U mjestu Bočinja, izvršena je teška krađa u prostorije područne škole, kojom prilikom je razbijeno staklo na prozoru škole, te otuđena jedna sjekira i jedna mašina za pisanje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Na lokalnom putu u mjestu Ljetinić, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka O69-E-778, kojim je upravljao Č.E. iz Tešnja. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Tešanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U mjestu Novo Naselje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo A.D., kojom prilikom su iz iste otuđena dva laptopa. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Na putu Bistričak-Ograjina u mjestu Ograjina, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta terenskog vozila marke „Jeep”, registarskih oznaka J24-M-886, kojim je upravljao M.Š., rođen 1965. godine iz Zenice, koji je tom prilikom smrtno stradao. Na licu mjesta je od strane policijskih istražitelja izvršen uviđaj.

U ulici Poglavnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao traktor marke “Fiat 215-N”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.S. iz Zenice. Tom prilikom, došlo je do prevrtanja traktora, pri čemu je navedeni vozač zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Kakanj

Na lokalnom putu u mjestu Tršće, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel”, registarskih oznaka M95-O-394, kojim je upravljao H.Z. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „Toyota”, registarskih oznaka A92-M-657, kojim je upravljao Č.A. iz Kaknja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je saputnik u vozilu „Toyota”, Č.M. iz Kaknja, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni vozač Č.A., te saputnik Č.N. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno