Zenica

Institut za zdravlje i sigurnost hrane – kampanja Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Institut za zdravlje i sigurnost hrane – kampanja Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce – JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom obilježavanja Svjetskog dana srca provodi kampanju pod motom „Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce“. Kardiovaskularne bolesti su ubice broj jedan u svijetu.

Svake godine uzrok su 17,5 miliona prijevremenih smrti, a očekuje se da će ta brojka do 2030. godine porasti na 23 miliona. Dobra vijest je da je mnoge kardiovaskularne bolesti moguće spriječiti tako što ćete u svoj svakodnevni život unijeti nekoliko jednostavnih promjena, kao što su zdrava ishrana, fizička aktivnost i prestanak pušenja.

Tom prilikom, u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica, u petak. 30.09.2016. godine u 12:00 h ispred Multiplex Ekrana Zenica, biće organiziran info štand sa distribucijom promotivnog materijala i besplatnim mjerenjem krvnog pritiska. Vrlo je važno kontrolisati svoje zdravstveno stanje, naročito kad uzmemo u obzir činjenicu da je visok krvni pritisak broj jedan faktor rizika za kardiovaskularne bolesti, a zove se i „tihi ubica“ jer obično nema znakova upozorenja ili simptoma.

U cilju podizanja svijesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti Institut za zdravlje i sigurnost hrane pridružuje se Petoj kritičnoj masi Zenica – u organizaciji Udruženja za promociju eko i alternativne kulture “Priroda i društvo” koja će promotivnom biciklističkom gradskom vožnjom sa rutom u obliku srca na simboličan način obilježiti ovaj dan, u subotu 01.10.2016. godine sa početkom u 16:00 h ispred RK Bosna. Po završetku rute na našem štandu učesnici će se moći poslužiti osvježavajućim pićem i zdravim grickalicama s ciljem promocije zdravog načina ishrane.

Svim prisutnima će na ovom događaju također biti dostupni zdravstveno promotivni materijali na temu očuvanja zdravlja srca, kao i besplatno mjerenje krvnog pritiska za sve učesnike koje će provesti volonteri Crvenog križa Grada Zenica.

Pozivamo građanstvo na što masovnije prisustvo ovom događaju, koji će nam osigurati lijepu zabavu i jako dobre aktivnosti za naše zdravlje.

DIREKTOR Prim.dr.Senad Huseinagić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno