Rukomet

Foto: Vrijedna pobjeda Čelika nad Derventom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna pobjeda rukometaša Čelika nad Derventom

 Premijer rukometna liga BiH, 27.kolo. RK ČELIK – RK DERVENTA 36:29; ARENA u Zenici; Početak u 17 sati; Gledalaca: oko 200. Sudije: Hrstić Žarko i Primorac Mario (Ljubuški), delegat Srećko Delhunija (Tuzla).

U utakmici 27. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Derventa iz istoimenog grada. Utakmica je završena  rezultatom 36:29 (19:14) za Čelik.

Sastavi ekipa, strijelci:

RK ČELIK: Polić Rijad (G), Čabai Marko, Dervenčić Mirza 3, Begagić Adnan, Hadžić Hamza, Mujanović Nermin, Bajramović Edin 11, Bugarčić Stefan, Sirćo Enes (G), Kadić Davor 7, Begović Edvin 3, Tufekčić Ajdin (G), Begagić Aldin 7, Sumbuljević Adnan, Duvnjak Milan 5. Bakir Buljugija;   (Trener Mehmed Begovac, asistent Seldin Rizvanović);

RK DERVENTA:  Subotić Slađan (G), Živanić Davor 4, Sibinčić Zvjezdan 3, Lukić Goran, Zemunović Goran 6, Marčeta Mirko 6, Budžić Stefan, Stanković Borislav, Starčević Dragan (G), Šarenac Goran 4, Pekić Spasoje 4, Zekić Vukašin 2;  (Trener Zoran Dokić, asistent Milorad Bjelošević);

Najefikasniji kod Čelika: Edin Bajramović 11, te Aldin Begagić i Davor Kadić po 7 golova.

Najviše golova za Derventu postigli: Goran Zemunović i Mirko Marčeta po 6 golova;

Sedmerci za Čelik: 4  (3); Sedmerci za Derventu: 2 (2);

Isključenja: Čelik (2′); Derventa (4′);

Zaslužena pobjeda rukometaša Čelika nad četveroplasiranom Derventom. Od prve minute domaći su krenuli punom snagom i stalno su u vođstvu od 2 do 3 gola. U drugom dijelu prvog poluvremena vođstvo Čelika se povećava od 3 do 5 golova, a na odmor se otišlo sa 5 golova prednosti za Čelik (19:14).

U drugom poluvremenu domaći nastavljaju sa dominacijom na terenu i pobjeda Čelika nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Prednost se povećava na + 7 golova (25:18) u 40.minuti. Najveća prednost od + 8 golova domaćih je u 50.minuti (31:23). Do kraja utakmice igralo se gol za gol i završilo je + 7 golova za Čelik (36:29).

Pobjeda Čelika je potpuno zaslužena i veliki je korak u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Čeliku je ovo jedanaesta  pobjeda u 26 odigranih kola Premijer lige uz 15 poraza, dok je Derventi ovo 10. poraz, a ima dva remija i 15 pobjeda.

Čelik ima odigrati i zaostalu utakmicu u Zenici sa dobojskom Slogom iz 19. kola.

U izjavi za medije, na kraju utakmice, trener gostiju Zoran Dokić je čestitao Čeliku na zasluženoj pobjedi i fer igri, a svojim momcima je zamjerio za slabo zalaganje na terenu i možda najslabiju igru u prvenstvu. Trener domaćih, Mehmed Meha Begovac je čestitao svojim igračima na odličnoj igri i zalaganju na terenu, a gostima na fer i korektnoj igri.

 U narednom, 28. kolu RK Čelik gostuje kod RK Sloboda Solana.

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno