Naše

“Karingtonska” Vlada FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skoro neprimjetno (uz čast izuzecima), prošla je odluka Vlade FBiH o nabavci 19 skupocjenih auta za našu “karingtonsku” vrhušku u FBiH, u iznosu od 1.600.000 KM.

Koji bezobrazluk, drskost, bahatost i rastrošnost najgore Vlade od Dejtona do danas !!! Da ti pamet stane . . .

Samo pogledajte spisak: Pet “makina” od 150.000 KM, dvije od 120.000 KM, sedam od 90.000 KM, jedna od 80.000 KM i četiri od 50.000 KM !!!
Nakon stalnih povećanja svojih plaća, kada i koliko hoće, ovo je još jedan udar na mozak običnog naroda. Takvu rastrošnost u ovakvoj (po njihovoj tvrdnji) siromašnoj državi, odnosno dijelu države zvanom FBiH, normalan, običan čovjek ne može da shvati.

Kupovati tako skupocjena auta, bez ikakve logike, a podizati penzije za 1,55 % (!!!) i govoriti da nema para za veće povećanje i traženu jednokratnu pomoć (prvo traženo 675 KM, a onda bar po 300 KM pomoći) kao i za povećanje minimalne plate radnicima, je takva drskost i bezobrazluk, da je prešlo sve granice strpljenja običnih ljudi, posebno radnika i penzionera.

Posebno, jer se radi o Vladi koja je od svog nasilnog dolaska na vlast bukvalno uništila i ponizila BiH, FBiH, sve probosanske snage i patriote, posebno Bošnjake (kao narod).

Skoro sve poluge vlasti, kako na nivou države, tako i na nivou FBiH, Trojka je predala u ruke razbijačima i mrziteljima BiH, odnosno HDZ – u i SNSD – u, i njihovim vođama Čoviću i Dodiku (pogledati zaključke SDA o tome šta je sve izdala i predala u ruke razbijačima BiH i koliko je naštetila državi, FBiH, kao i većinskom narodu u BiH i FBiH – Bošnjacima.
Nabavlja se auto od 150.000 KM Uredu predsjednice FBiH (Lidija Bradara) koja oko 90 % poslova obavlja u interesu države Hrvatske, zajedno sa mentorom Čovićem, a to će biti plaćeno 74 % novcem Bošnjaka i 22,4 % novcem Hrvata.

Takođe, premijer Nikšić koji je najveći izdajnik države BiH i Bošnjaka, će dobiti takođe auto od 150.000KM !!!!

Lično smatram da su ovo bili prijedlozi nebošnjačkih stranaka u Vladi FBiH, posebno Hrvata (naumpadne mi Ivo Miro Jović, kad kaže “Ja sam europejac i ja hoću europsku plaću” . . . ) koji žive u BiH, a hoće na silu da budu europejci. To su, vjerovatno naši klimoglavci “Bošnjaci” iz Trojke samo prećutno odobrili, kao što su i skoro sve poluge vlasti prepustili razbijačima BiH.

Treba se sjetiti i toga da, otkad je Trojka na vlasti, većina sredstava kod raspodjele budžeta ide institucijama i organizacijama u kantone sa hrvatskom većinom.

Kad pročitate na internetu da se u mnogim državama predsjednici država, Vlada i sl. na posao voze gradskim prijevozom, vlastitim autima ili čak biciklima, a gledajući šta kod nas bagra na vlasti radi, mi svojim ćutanjem dokazujemo da smo zreli za kolektivni psihijatrijski pregled.

Čak mislim da, kad bi još i smanjilo penzije za 10 – 20 %, a Vlada odobrila kupovinu Poršea, Lamborđinija i sličnih “zvijeri”, da bi narod i dalje ostao miran i bez većeg reagovanja.

Svaka nam čast! Ovakvi kakvi smo i ne zaslužujemo bolje.

P.S.

Po svoj prilici, ovo samo “toljaga revolucija” može riješiti, ali je samo pitanje po kome? Po nama, ili po njima? Kako sada stvari stoje, prvo po nama. Da nam mozak proradi . . .

I.S. – Zenica  (podaci poznati redakciji ZB)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno