Ostali sportovi

Mesud Pezer pobijedio i postavio novi rekord mitinga u Draževini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački reprezentativac Mesud Pezer pobijedio je u konkurenciji seniora na 16. međunarodnom memorijalnom bacačkom mitingu “Draževina 2024 – Memorijal Nedeljko Burzamović”, koji je danas održan u Draževini kod Podgorice (Crna Gora).

Pezeru je, nakon uspješne zimske sezone te poboljšanja ličnog i državnog dvoranskog rekorda na 21,42 metra, ovo bio prvi nastup nakon mjesec i po dana pauze te priprema za ljetne nastupe.

Početkom marta nastupio je u na Dvoranskom svjetskom prvenstvu, na kojem je bio deveti.

“Danas sam ispitao svoju formu pred nastupajuće mitinge koji me očekuju. Zadovoljan svojim današnjim hicem od 20,93 m.  Čast mi je i zadovoljstvo bilo uveličati memorijal i oboriti rekord mitinga te time upisati još jedan u nizu rekorda u svojoj bacačkoj karijeri”, napisao je na svojoj svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Dosadašnji, priznati rekord ovog natjecanja iznosio je 20,59 metara, ali je Hamza Alić 2008. godine, na prvom izdanju ovog mitinga, pobijedio s dužinom od 21,07 metara. Međutim, taj rezultat mu nije priznat i kao lični rekord, jer miting u tom trenutku nije bio zvanično verificiran kod evropske i svjetske atletske asocijacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno