Nogomet

FOTO: Prvi domaći poraz Čelika, Bratstvo slavilo sjajnim golom Smajića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 23. kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Bratstva iz Gračanice. U lijepom ambijentu i tvrdoj utakmici pobjedu je rezultatom 0:1 slavila gostujuća ekipa.

Gosti iz Gračanice u Zenicu su doputovali sa pet uzastopnih pobjeda i sa najjačom postavom kako bi nastavili sjajni niz. S druge strane i Zeničani su u posljednje vrijeme u dobroj formi, te su u ovaj meč ušli da nastave dobru seriju igara i rezultata. Današnji meč pred oko 1.500 gledalaca bolje su otvorili gosti, koji su imali posjed na samom početku utakmice.
Prva šansa na utakmici bila je u 19. minuti, kada gosti prijete preko Jaganjca, ali njegov udarac ide preko gola. To je bio uvod za ono što se desilo u 21. minuti, kada Edis Smajić postiže sjajan gol za vodstvo Bratstva 0:1 na Bilinom polju. Nakon gola gostiju probudili su se domaći nogometaši, Mašić je u 25. minuti u sjajnoj prilici, ali gostujući stoper Devedžić u posljednji čas blokira njegov udarac. U ne baš sadržajnom prvom poluvremenu u finišu prvog dijela pokušao je i Isaković glavom nakon prekida, ali to je bez problema odbranio gostujući golman. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu gostiju 0:1.

Drugo poluvrijeme Zeničani su otvorili mnogo bolje i ofanzivnije, ali nisu uspijevali da ugroze ozbiljnije gol gostiju iz Gračanice. Pokušavao je domaći trener s izmjenama promijeniti ritam i ozbiljnije ugroziti gol gostiju, ali gosti su danas igrali veoma ozbiljno i odgovorno u svim linijama.Pokušavali su domaći svim silama doći makar do izjednačenja danas, ali jednostavno danas nije bio njihov dan, iako je Mašić u 93. minuti postigao gol, ali glavni sudija ga je poništio navodno zbog faula. Konačni rezultat bio je 0:1 za Bratstvo, koje je tako upisalo šestu uzastopnu pobjedu u sezoni i još jednom pokazalo da su ovog proljeća najbolja ekipa u ligi. Zeničanima je inače današnji poraz bio prvi ove sezone na Bilinom polju.

Nakon 23. kola Čelik je ostao na 32 boda i sedmoj poziciji na tabeli, dok je Bratstvo sa današnjom pobjedom sada na trećoj poziciji sa 37 bodova. U narednom kolu Čelik će u goste ekipi TOŠK-a, dok će Bratstvo dočekati tim Tomislava.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno