Rukomet

Čelik Junior: reakcija na istup trenera RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik Junior: reakcija na istup trenera RK Čelik – Poštovani, Iako smo do sada izbjegavali da se osvrćemo na ispade pojedinaca i na saplitanje nogu od strane istih, smatramo da nije uredu ovakve stvari prešutjeti, te iz tih razloga i pišemo ovo saopštenje.

Škola rukometa ”Čelik Junior” na području grada Zenice egzistira već punih sedam godina, te danas broji preko stotinu članova različitih uzrasta. Napravili smo pravi zenički brend, ekipu koja je sastavljena od 100% zeničke djece, koja srcem igraju za našu školu i naš grad. Međutim, pitanje je: Kome to smeta?

Prije tri godine uključili smo se u takmičenje ispred Rukometnog saveza BiH, Prvu ligu Bosne i Hercegovine, te smo najmlađa ekipa u takmičenju. Bez obzira na mladost/starost ekipe, bilježimo dobre rezultate, te imamo tri polaznika u Reprezentaciji BiH.

RAZLOG našeg obraćanja je situacija koja se dogodila na kraju utakmice RK ”ČELIK” – RK ”PRIJEDOR”, a ona je samo kap koja je prelila čašu. Naime, trener ekipe rukometnog kluba ”Čelik”, profesor sporta, Bojan Crnomarković, jedan od mnogih stranaca u našem gradu, prišao je našem igraču, našem reprezentativcu i kazao: ”Gled’o sam ja tebe, dobar si ti. Slijedeće godine ti ćeš igrati ovamo u Čeliku, a ne tamo te neke lige da igraš”.

Naše pitanje prema treneru Čelika, Bojanu Crnomarkoviću, je: ”Gospodine Crnomarković, da li je to što ste kazali Vaš stav ili stav kluba? Da li je to odgovor na naš TV nastup vezan za ujedinjenju dva zenička kluba”?

Naime, škola rukometa ”Čelik Junior” je i ne tako davno ‘prozvana’ na RTV Zenica od strane predsjednika RK ”Čelik”, te pozvana na ujedinjenje, ako želimo dobro našem, zeničkom, rukometu. Koordinator, osnivač, škole rukometa ”Čelik Junior” je u narednih nekoliko dana, poslije istupa gosp. Škrbića u nekoliko navrata razgovarao sa istim, te je dogovoreno da će se održati zajednički sastanak na tu temu u što skorijem periodu. Međutim, do danas nam se niko nije javio po tom pitanju. Na nedavnom gostovanju direktora i koordinatora škole rukometa ”Čelik Junior” na RTV Zenica u sportskoj emisiji ”ZE SPORT” postavljen je upit vezano za ujedinjenje. Odgovor je bio baš onakav kakav smo napisali i iznad u tekstu: ”Mi smo poziv gosp. Škrbiću uputili, ali niko nam se nije javio po tom pitanju”.

Zanima nas, da li stručni štab i rukovodstvo RK ”Čelik” pod ujedinjenjem podrazumijevaju ovo ‘vrbovanje’ naših igrača i nazivanjem naše lige ”kukuruz ligom”? Pogledom na trenutnu situaciju na tabeli, zbog čega izražavamo veliko žaljenje i NAŠ RK ”Čelik” se danas sutra može naći u toj  ”kukuruz ligi”, a poznato je koliko se novca uložilo u klub posljednje četiri godine. Gospodo draga, vrlo Vas cijenimo, i pored raznih spletki, poštujemo, ali da Vas napomenemo – Do jučer, i Vi ste bili članovi, te kako je nazvaste ”Neke tamo lige”. Ukoliko želite vlastiti pogon, onda uzmite i radite sedam godina bez naknade, bez prestanka, te djeci pružite priliku da se takmiče, da žive rukomet. Mi smo BEZ BUDŽETSKIH SREDSTAVA u tome bili uspješni i stvorili brend.

Poručujemo, ne želimo medijsko prepucavanje i ovo je zadnje što treba da se radi, te Vas pozivamo da ‘fintirani’ sastanak ipak održimo, te razgovaramo, ako mislite da će to poboljšati situaciju u zeničkom rukometu, jer gospodo draga i naš cilj je EUROPSKI RUKOMET U GRADU!

Na kraju, želimo da naglasimo: Ne želimo MEDIJSKO PREPUCAVANJE raznim saopštenjima, tako da mi na ista, ukoliko ih bude, nećemo odgovarati. Ovu priliku smo iskoristili da ukažemo na neke stvari koje se dešavaju u našem rukometu. Umjesto prepucavanja, pozivamo ljude iz RK ”Čelik” da budemo konstruktivni, te ‘fintirani’ sastanak koji su oni inicirali ipak održimo.

Uz velike pozdrave,

UPRAVNI ODBOR ŠR ”ČELIK JUNIOR”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno