Rukomet

Čelik dočekuje Prištinu u Areni

Arena Zenica
Arena Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik dočekuje Prištinu u Areni – U subotu i nedjelju (28. i 29. novembra) u Gradskoj areni Zenica rukometaši RK ,,Čelika” imaju prvo ,,vatreno krštenje” u međunarodnim evropskim takmičenjima EHF-a.

Naime, u evropskom Čelendžer kupu ,,Čelik” u Gradskoj areni Zenica domaćin je u duplom meču HK Prištini, koja u ovom takmičenju predstavlja Kosovo. Ovo je prvo zvanično takmičenje RK ,,Čelika” u evropskim kupovima u 65 godina postojanja ovog kluba.

– Radi uštede u troškovima u organizaciji ovih utakmica sa sportskim prijateljima iz Prištine smo se dogovorili da se oba meča sa HK ,,Prištinom” odigraju u Zenici – 28. novembra u 17, a 29. novembra u 15 sati. Tim povodom održali smo sastanak Oranizacionog odbora i praktično već sada je sve spemno za ovaj prvi meč RK ,,Čelik” u evropskom takmičenju. Za nas je ovo praznik rukometa, pa pozivamo sve bivše rukometaše ,,Čelika”, te predstavnike rukometnih klubova iz susjednih gradova, škole i privredne kompanija koje su do sada pomagale rad ,,Čelika” da dođu na utakmice u subotu i nedjelju i budu naši gosti u okviru obilježavanja 65 godina postojanja našeg kluba – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik”.

Ekspedicija HK Prištine broji 18 članova, a u Zenicu stiže u petak, 27. novembra u večernjim satima. Radi se o mladoj i borbenoj ekipi, prosječne starosti od 23 godine.

Oba meča će suditi sudije iz Rige (Latvija) – Edmunds Bogdanovs i Ivars Cernavskis, a delegat utakmica je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).Za četvrtak, 26. novembra u Kabare klubu BNP je za 10 sati zakazana press konferencija povodom utakmica sa HK Priština.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno