Politika

ASDA Zenica: skupovi u Dobriljevu i G. Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ASDA Zenica: skupovi u Dobriljevu i G. Zenici – Cilj ASDA je da dopre do svake mjesne zajednice, pa je tako jučer održala predizborne skupove pred nekoliko stotina stanovnika Dobriljeva i Gornje Zenice.

Ove mjesne zajednice su primjer nebrige gradskih vlasti. Dobriljevo nema riješen nijedan infrastrukturni problem, a u ovo mjesto udaljeno nekoliko kilometara od Zenice stiže se ‘traktorskim’ putem.

Na dan skupa ASDA stranke gradske vlasti su krpale ‘predizborne’ asfaltne rupe i na taj način ponovo pokušavale ‘kupovati’ glasove mještana po principu redovnih četverogodišnjih anuiteta! Veoma otužno za novi ljudski milenij! Mještanima razočaranim zbog dosadašnjih praznih obećanja, ali i odlučnim da se izvrše demokratske promjene, obratili su se kandidati za Gradsko vijeće, mr. Mensud Keleštura i Samir Zukić Cober, koji su kao bivši komandanti kazali da oni nisu zamišljali ovakvu Bosni i Hercegovinu za koju su se borili.

Oni su iznijeli programske ciljeve ASDA stranke i predstavili listu kandidata koji će se boriti za infrastrukturnu integraciju ovih naselja u lokalnu gradsku zajednicu. Kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak, iznio je opće nezadovoljstvo sa stanjem infrastrukture koje je zatekao i rekao da će on kao gradonačelnik zajedno sa njima, na licu mjesta, utvrđivati prioritete njihovog infrastrukturnog razvoja. Pozvao ih je da kao aktivni izborni subjekti daju svoj glas njemu i kandidatima ASDA stranke, te da više ne dozvole dvadesetogodišnje zavaravanje onih koji su ih u ovakvo stanje i doveli.

Predsjednik Gradske organizacije Safet Turković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno