Zenica

AHI: pomozimo porodici Bulogić u Gorici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AHI: pomozimo porodici Bul0gić u Gorici – Porodica Bulogić je tročlana porodica koja živi u mjestu Gorica kod Zenice. Porodica bez ikakvih primanja izuzev dječijeg dodatka čiji je iznos 11,00 KM. Otac i majka zbog niza oboljenja nisu sposobni da privređuju, ali ipak se trude da svojoj kćerki priušte bar osnovne stvari za život, pokušavajući zaraditi novac berući šumske plodove, skupljajući drva i sl. Pri samoj posjeti porodici, kako na njima samima tako i na kući uočljivi su tragovi teškog života.

Mjesto gdje žive nije dostojno čovjeka, niti standarda života u 21. vijeku. Spavaju, jedu, kupaju se i sve ostale aktivnosti provode u sobici od svega nekoliko kvadrata. Kuća je puna vlage, nemaju wc, kupatilo, a ni vode u kući, tako da majka odjeću, suđe i sve ostalo i zimi i ljeti pere na koritu ispred kuće. Prozori stari i dotrajali, vrata, pod, stepenice. Kćerka pohađa osmi razred osnovne škole, i jedina njena želja je da ima svoju sobu.

IMG_20160201_144913Ovim putem, Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI) pokreće akciju i poziva sve ljude dobre volje da ovoj porodici obezbjedimo uslove za normalan život i život dostojan čovjeka. Planiramo da uz vašu pomoć za ovu porodicu napravimo manji stambeni objekat na zemljištu pored njihove kuće, u kojoj bi imali bar minimalne uvjete za život; vodu, wc i barem dvije prostorije bez vlage. Akcija će trajati dok se ne sakupi dovoljno sredstava za realizaciju ranije navedenog cilja.

U nadi da ćete podržati ovu akciju i pomoći nam da ovoj porodici vratimo osmjeh na lice, unaprijed se zahvaljujemo.

Svoje priloge za porodicu Bulogić možete uplatiti na dolje navedene brojeve žiroračuna Udruženja:

IMG_20160201_145201[box type=”info” ]Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja – AHI SPRARKASSE: 199 052 004 811 5780 ili BBI: 141 801 000 936 8898 s naznankom „Za porodicu Bulogić“[/box]

Više informacija možete dobiti na broj telefona: 061 403 744

„Ko vjeruje u naknadu ne škrtari u davanju!“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno