Nesreće

Skelet žene iz Osojnice se na tom mjestu nalazio manje od deset godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skelet žene iz Osojnice se na tom mjestu nalazio manje od deset godina – U dežurnoj službi Policijske stanice Centar u Zenici je prijavljen pronalazak ljudskog skeleta u šumi, u mjestu Gornja Osojnica, Grad Zenica. Odmah nakon zaprimljene dojave na navedeni lokalitet su upućeni policijski službenici koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Zbog loše vidljivosti, nepristupačnog terena i nastupanja noći, vršenje uviđajnih radnji je prolongirano za naredni dan. O događaju je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je jutros, zajedno sa uviđajnom ekipom Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, izašao na mjesto pronalaska skeleta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Po nalogu dežurnog tužioca skeletni ostaci su prevezeni u JKP “Gradska groblja” d.o.o. Visoko,  gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada istih.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama kantonalnog tužioca, u cilju utvrđivanja identiteta lica, kao i dokumentovanja činjenica i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

Skelet je pronađen u blizini pravoslavne kapele, a s obzirom na to da se protekle noći zbog slabije vidljivosti nije moglo pristupiti uviđaju, on je počeo jutros oko 9 sati.

-Uviđaj je obavljen danas (srijeda) u jutarnjim satima od strane dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona u suradnji sa MUP ZDK, a kojom prilikom se predstavnik Instituta za nestale osobe BiH izjasnio da se skelet nalazi na pronađenom mjestu do deset godina. Dežurni tužilac izdat će Naredbu za obdukciju tijela i DNK vještačenje. Nakon što Kantonalnom tužilaštvu bude dostavljen Nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine imat ćemo više informacija o ovom slučaju, kazala je Stručni saradnik za informisanje Tužilaštva ZDK Naila Muratović za Zenicablog .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno