Politika

Saopštenje Naše stranke

Saopštenje Naše stranke
Saopštenje Naše stranke
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje Naše stranke- Naša stranka Zenica: Nabaviti nove kotlove, Zenica trenutno nema osiguran sistem grijanja.

S obzirom da gradske vlasti Zenice, ni dvije sedmice nakon odluke FERK-a kojom je oduzeta licenca za opskrbu električnom energijom preduzeću KTG, nisu poduzele nikakve aktivnosti za osiguranje grijanja, oglasila se Naša stranka Zenica.

„FERK-ova odluka faktički onemogućuje projekat KTG-ove elektrane na gas, koja je najavljivana kao alternativni izvor grijanja. Od tri alternativna rješenja snadbijevanje Zenice grijanjem, najbolje je trenutno se posvetiti se projektu postavljanja novih kotlova u pogonima Energetike, koji su u sastavu ‘Arcelor Mittala’. Postojeći kotlovi su u lošem stanju i dešavalo se da, kada jedan od postojeća dva kotla zakaže, građani Zenice ostaju bez grijanja. Novi kotlovi bi se trebali sastojati od više manjih jedinica kakobi se postigla fleksibilnost i veća pouzdanost u radu“, poručili su iz Naše stranke u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno