Naše

Pismo stanara Zmaja od Bosne Lamela 1-2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pismo stanara Zmaja od Bosne Lamela 1-2 – Objavljujemo Pismo stanara koje je upućeno nadležnim, a nakon što u roku mjesec nije stigao odgovor, odlučili su da ga objave javno.

Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o

Mehmedalije Tarabara br. 15, 72 000 Zenica, BiH

Poštovani! Mi stanari ulice Zmaja od Bosne bb Lamela 1, 2 obraćavamo vam se za zahtjevom da napravite ležeće prepreke na kružnom toku kod Ugostiteljske škole. Razlog ovom zahtjevu je jednostavan. Prije svega svaki izlazak iz kružnog toka prema našim stanovima je noćna mora u koliko vozila iz pravca Blatuše dolaze u isto vrijeme na kružni tok. Prema priloženim fotografijama vidjećete više stvari. Prva je da razumijemo da tehnički nije bilo izvodljivo da na drugačiji način imamo izlaz iz kružnog prema zgradama gdje živimo.

Na ovaj način prije svega nije moguće da skrenemo u traku koju ste obilježili. Drugo postoji trotoar koji ne dozvoljava da brzo izađemo iz kružnog toka već moramo zakočiti kako ne bi smo poskakivali na istom. Vozila koja dolaze iz pravca Blatuše preksasno shvate da izlazimo iz kružnog toka, a pogotovo u popodnevnim satima kada im sunce udara direktno u oči. Već smo imali “bliski susret” sa šleperom, audijem, autobusom…

Molimo vas da pod hitno napravite ležeće prepreke i to na samom obodu kružnog toka kao i prije pješačkog prelaza jer pješaci suu nemilosti gradskih trkača koji na ovoj dionici razvijaju ekstremne brzine. Naši napori da policija budečešćena ovom kružnom tok rezultirali su da je samo jednu noć policija bila nepunih sat vremena bez mjerenja brzine.

Nadamo se da ćete imati razumjevanja za ovaj ogromni problem, jer na žalost godinama trpimo teror na ovoj dionici kako od udarnih rupa dok je dionica bila pod ingerencijom ZE-DO kantona do divljanja pojedinca. Ukoliko budemo preventivno djelovali možemo izbjeći veliku nesreću za koju je samo pitanje dana kada će se desiti.

Lijep pozdrav! 04.04.2016.god.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno