Naše

ŠOKANTNI VIDEO: Vršnjaci snimali zlostavljanje dječaka u Perinom Hanu – pokrenuta istraga, uključeni policija, Centar za socijalni rad, Školski odbor…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je na društvenim mrežama jutros postao viralan snimak zlostavljanja, psihičkog i fizičkog, dječaka u Perinom Hanu, zatražili smo informaciju od MUP-a ZDK da li je slučaj prijavljen policiji, obzirom da ga je na društvenim mrežama jutros podijelilo više od 1.000 osoba.

– Slučaj je jutros zvanično prijavljen. U mjere su uključeni službenici Sektora krim-policije, Centar za socijalni rad, preduzimaju se mjere na utvrđivanju okolnosti pod kojim se desio navedeni događaj, kazao je za Zenicablog Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Utvrđuje se i identitet svih osoba koje su vidljive na snimku, te njihova uloga u besramnom činu.

Prema saznanjima portala Zenicablog, događaj sa snimka datira od 11. aprila, odnosno drugog dana Ramazanskog Bajrama, kad u školi i u školskom dvorištu nije bilo organizovane nastave.,

I pored toga, u cijelu istragu su uključeni članovi Školskog odbora, jer je većina djece na snimku iz pomenute škole.

LINK ZA VIDEO

Video je “zamućen” zbog zaštite aktera snimka, prije svih žrtve, obzirom da se radi o djeci osnovnoškolskog uzrasta i maloljetnim osobama-.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno