Info

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona je krovna organizacija za zastupanja prava srednjškolaca u kantonu kako je utvrđeno Memorandumom koji smo poptisali sa Ministarstvom obrazovanja nauke kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona. MreVUK ZDK svake godine pravi godišnji plan i program koji provodi u svim školama u kantonu, u tome nam još više olakšava potpisani Memorandum. Ove godine imamo u planu realizaciju nastavka aktivnosti Mreže Savjeta/Vijeća učenika
Bosne i Hercegovine pod sloganom„Već 5 godina želimo znati kad će ovaj ŠIT stati?!“, koja se događa nakon centralne aktivnosti održane 9.05.2016. godine u Sarajevu. Cilj ove aktivnosti jeste navesti razloge zašto mladi napuštaju državu, čime se neprestano povećava „odljev mozgova“, dati učenicima razlog zašto ostati u BiH i načiniti joj bolju budućnost, te da se samim time poveća osjećaj društvene pripadnosti mladih.
Realizacija ove aktivnosti predviđena je na datum 30.05.2016. godine u 11:55h na glavnome trgu svake općine/grada. S ovom aktivnošću su upoznati svi predsjednici Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, te za odvijanje ove aktivnosti su zaduženi upravo predsjednici Vijeća učenika.
Ovim putem Vas molimo da podržite aktivnost mladih učenika time što ćete doprinijeti u realizaciji ove aktivnosti i medijski nas ispratiti 30.05.2016. u 11:55h



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno