Naše

Foto: Fontane, AMZ i Zenica…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Fontane, AMZ i Zenica… – Do prije par dana svi smo se divili fontani na ulasku u Zenicu, a sad treba da dobijemo još jednu. Ona kod Mittala  danas još funkcioniše, ali do kada i kako?

Fontana je prljava, a i voda u njoj. Prašina iz Željezare se već nakupila na kamenu, a i u vodi, na spomen ploči slova se gotovo i ne vide.

Možda nekad i neko očisti ovu fontanu, ali to nije dovoljno ! Možda je ovo i dobro jer imamo pravi dokaz emisije prašine i zagađenja kojim nas zasipa Mittal ?

Možda ovdje mjeriti količinu i zagađenost  taloga koji pada na naš grad ?  Možda Mittalu treba narediti da redovno čisti ovu fontanu kako bi uvidio u kojoj mjeri zagađuje naš grad? Možda u kasnijoj fazi narediti Mittalu i da pere ulice ovog grada od prašine koju ispuša na njega?

Fontane su poželjne i ukras svakog grada, ali u svakom  slučaju fontane treba čistiti i održavati da ne bi bile ruglo kao ona u centru grada. Ako to nismo u mogućnosti, onda nemojmo praviti nove fontane.

Vladimir Franjić dipl. ing. građ.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno