Ostali sportovi

Mesud Pezer: “Sredstva su sportistima potrebna na početku, a ne na kraju sezone”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznati bosanskohercegovački rekorder i bacač kugle Mesud Pezer, pridružio se kampanji “Glas sportista” s ciljem rješavanja sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je svoje mišljenje da je ključno da sportisti dobiju potrebna sredstva na početku sezone, a ne tek nakon što sportska takmičenja završe.

“Obično sva sportska takmičenja završe, a mi tek onda eventualno dobijemo sredstva za pripreme. Sredstva su sportistima potrebna na početku, a ne na kraju sezone”, rekao je Pezer.

Inicijativa “Glas sportista” okuplja Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportske saveze te najuspješnije bh. sportiste s ciljem poticanja promjena u institucijama i nadležnim ministarstvima na svim nivoima vlasti.

Cilj je osigurati sistemsko finansiranje i pravedan tretman za vrhunske sportiste, olimpijce te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Kampanja ima za svrhu osvijestiti javnost o izazovima s kojima se suočavaju sportisti u Bosni i Hercegovini te potaknuti vlasti na donošenje konkretnih mjera za unapređenje podrške vrhunskom sportu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno