Politika

Propust svoje administracije Kasumović (zlo)upotrijebio za uvrede – Pivić: Grad Zenica nije ni aplicirao na Javni poziv

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je za sedam poslovnih zona u ZDK dodijelila 650.000 KM, o čemu smo izvjestili NA OVOM LINKU.

Sjednicu je vodila premijerka po ovlaštenju, ministrica finansija Dženana Čišija, koja je u svojoj izjavi naglasila da su novac dobile općine/gradovi i zone koje su se javile na Javni poziv, odnosno ispunile kriterije.

U večernjim satima gradonačelnik zenice Fuad Kasumović je na svom profilu ovu informaciju (zlo)upotrijebio d aponovno započne (nastavi) rat protiv Vlade ZDK, kantona, drugih općina i gradova, Stranke demokratske akcije itd. Kasumović je u svom poznatom maniru govorio o “kažnjavanju Zeničana”, “0 KM za Zenicu”, čak i ako je poznata činjenica da se naprimjer, objekti Hitne pomoći i Bazena u Crkvicama grade značajno više kantonalnim i federalnim, nego novcem Grada kojim on rukovodi.

– Zbog činjenice da SDA nastavlja politiku kojom kažnjava građane Zenice, koja puni preko pola Budžeta Kantona a zauzvrat nije dobila nijednu marku od 650.000 KM koje su sada raspodijelili općinama i gradovima, Grad Zenica će naredne sedmice na Gradskom vijeću Zenica donijeti Odluku kojom će Kantonalna bolnica Zenica odnosno Vlada ZDK kao njen osnivač plaćati kiriju Gradu. Nemamo drugog izbora, nećemo dozvoliti da na ovaj maćehinski odnos upravljaju novcem građama Zenice na način da upravo Zenica nije dobila nijednu marku, objavio je Kasumović, prijeteći “mnogim drugim stvarima”, uključujući čak i sveti mjesec Ramazan u svoj ničim izazvan izljev bijesa.

Da čak ni podatak o tome da Zenica puni više od pola budžeta ZDK nažalost nije tačan, pokazuje naš večerašnji članak, u kojem se među 20 najvećih kompanija u ZDK, koje pune budžet, nažalost, nalaze samo četiri iz Zenice, od kojih je jedna Kantonalna bolnica Zenica, upravo ona kojoj sada Kasumović želi naplatiti “kiriju”, sve na temelju vrlo nelogične i sumnjive sudske presude.

– Današnje reagovanje gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na odluku Vlade Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona, apsolutno je neosnovano jer Grad Zenica uopšte nije dostavio aplikaciju na javni poziv Ministarstva za privredu. Nemar službenika Grada Zenice gradonačelnik Kasumović ne bi trebao prebacivati na politički teren, a pogotovo ne iznositi ničim utemeljene optužbe da Vlada Zeničko-dobojskog kantona zapostavlja Zenicu u raspodjeli sredstava za razvojne projekte, kao što su poslovne zone, saopćio je večeras premijer ZDK Nezir Pivić i dodao –

– Vlada koju predvodim posvećena je razvoju svih jedinica lokalne samouprave, a Zenica kao sjedište kantona i najmnogoljudniji grad ima poseban značaj i mjesto u našim razvojnim planovima. Ministarstvo za privredu do kraja godine planira raspisati još jedan javni poziv, a ovom prilikom pozivam Grad Zenicu da dostavi svoju aplikaciju i dobije sredstva, kao što je to uradilo sedam gradova i općina koji su obuhvaćeni današnjom odlukom. Posvetimo se razvoju i zajedničkom dobru i ne trošimo energiju na bespotrebne političke rasprave i svađe, kazao je Pivić.

Gradonačelnik Kasumović bi, kad mus e zaposlenici vrate sa produženog odmora u ponedjeljak 6. maja, trebao da iskoristi priliku i pronađe odgovorne za propust svoje administracije, možda ih i kazni, te javno saopći istinu. Od ranije je poznato, u proteklih sedam i po godina mandata, da je u najmanje tri navrata na isti način “spinovao” i obmanjivao javnost da mu viši nivoi vlasti ne daju novac, iako se ustvari radilo samo i isključivo o propustima njega i njegove administracije. Da li se ovaj put radi o propustu ili namjeri da bi “povod” i izgovor bio razlog za novi “rat”, pokazaće početak maja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno