Info

Doktori medicine i stomatologije najavljuju štrajk, kažu i da će tužiti Vladu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH najavili su za sedmi maj polusatni štrajk upozorenja, a podnose tužbu protiv Vlade FBiH.

Iz Sindikata su najavili da će tužiti Vladu FBiH zbog, kako kažu, diskriminacije jer im uskraćuje novi kolektivni ugovor.

Kako je za BHRT izjavila Marina Berberović, predsjednica saveza, kazala je kako je Sindikat još prije deset mjeseci predao zahtjev za pregovore sa Federalnom vladom za novi kolektivni ugovor.

Ona naglašava da od Vlade FBiH traže da medicinski radnici u svih deset kantona budu izjednačeni, odnosno da njihova prava budu ista.

Ljekari i stomatolozi od Federalne vlade traže ujednačavanje primanja doktorima na području cijele FBiH. Berberović je kazala da se niko iz Vlade FBiH nije odazvao da njihov prijedlog da se pokušaju dogovoriti čime se, kako kaže, stvara utisak da Vlada FBiH potpuno ignoriše medicinske radnike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno