Zločini

Burnih 24 sata u Zenici: pljačka pumpe u Lašvi, krađa tablica, napad na Zeničanina…

Policijski uviđaj
Policijski uviđaj (ilustracija)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Burnih 24 sata u Zenici: pljačka pumpe u Lašvi, krađa tablica, napad na Zeničanina… – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, prosjačenjem. Policijski službenici su protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 13 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (5), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je krađa registarskih tablica A61-O-372 sa putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, vlasništvo Š.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane više nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu H.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U mjestu Lašva, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „ČS petrol“, kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca. Službenici Sektora kriminalističke policije su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Visoko

U vremenskom periodu od 16.10. do 19.10.2016. godine, u mjestu Donja Zimča, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita, novca i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U mjestu Dubrave, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo J.E., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznog elektro alata. Istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U ulici Ibrahima Hodžića, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.A., O.A. i L.B., sva iz Visokog. Izvršenim pregledom lica Š.A., kod istog su pronađena dva smotuljka sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, bruto težine 2,40 grama. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U ulici Gazi Husrev-begova, iz teretnog motornog vozila marke “Man”, registarskih oznaka A03-J-706, vlasništvo G.M., izvršena je krađa dva akumulatora. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Tešanj

Na putu M-4 u mjestu Mračaj, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka T70-K-276, kojim je upravljao S.M. iz Tešnja. Prilikom kontrole, kod istog je pronađen smotuljak biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te vaga za precizno mjerenje i nož. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno