Nesreće

Rudar Jasmin Đulan preminuo na separaciji Stare Jame rudnika Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudar Jasmin Đulan preminuo je na separaciji Stare Jame rudnika Zenica – Rudar Rudnika mrkog uglja Zenica (RMU) Jasmin Đulan preminuo je  je jutros nešto prije 10 sati, tokom manevrisanja vagonima u pogonu Stara jama – Separacija, saznaje Zenicablog.

Do smrtnog ishoda je došlo oko 9,50 sati, dok je 49-godišnji Đulan (rođen 1967.) radio kao manevrista na površinskom pogonu Separacije, a detalje i uzrok nesreće utvrđuju vještaci, rudarska inspekcije i dežurna tužiteljica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je lično rukovodila uviđajem.

Prvobitne informacije da je smrt nastala usljed mehaničkog djelovanja, od posljedica na radnom mjestu, tek isputuju istražitelji, što nam je potvrdio i predsjednik sindikata zeničkog rudnika.

Kako je za Zenicablog rekao Mehmed Oruč, predsjednik sindikata Rudnika Zenica, postoji opravdana sumnja da je smrt nastala usljed moždanog ili srčanog udara, a ne od uklještenja ili radnih posljedica, te da je zbog toga naložena obdukcija.

-Ono što se vidjelo na licu mjesta, upućivalo je na moždani ili srčani udar, a ne na nesreću na radu. Konačnu riječ reći će stručnjaci iz MUP-a i obdukcija, kazao nam je Oruč.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno