Zenica

VIDEO+FOTO: Okrugli stol Mediji u službi javnosti okupio vodeća novinarska imena BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Okrugli stol Mediji u službi javnosti okupio vodeća novinarska imena BIH – Povodom Svjetskog dana slobode medija “Društvo novinara BiH”, u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, u Zenici je organiziralo okrugli stol o temi “Mediji u službi javnosti” i tradicionalnu manifestaciju “Novinar godine”.

U radu okruglog stola su sudjelovali akademik Slavo Kukić, profesor Miodrag Živanović, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici prof. dr Damir Kukić, urednik BHT1 Benjamin Butković, urednica Informativnog programa BNTV Suzana Rađen- Todorić, mr.sc. Marko Antonio Brkić, te istaknuta novinarska imena Nađa Ridžić, urednica emisije Mreža Elma Kazagić, urednik BH Dana Saša Rukavina, Mladen Bošnjak, glasnogovornica Misije OSCE u BiH Željka Šulc i drugi.

Tokom održavanja Okruglog stola o medijima razgovaralo se o „odgovornom izvještavanju“, te o „autocenzuri i pritiscima na novinare“. Namjera je da se otvori rasprava o ulozi medija u društvu kako bi se ukazalo na odgovornost u radu i na postulate profesije, čime bi se dale konkretne preporuke za unapređenje rada medija i njihove uloge u društvu.

Zenicablog vam donosi integralne snimke obje panel diskusije na Okruglom stolu:

-Prvi panel o odgovornom izvještavanju:

2. O autocenzuri u medijima

Pogledajte atmosferu sa Okruglog stola



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno