Zenica

Zenička škola dobila spor protiv Željezare, počinje obnova zatvorenog bazena Industrijske škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici presudom od 19. aprila ove godine definitivno je ustanovio kako preduzeće “Željezara” Zenica u stečaju nema pravo vlasništva niti suvlasništva nad zgradama i zemljištem koje je u gruntu upisano na Javnu ustanovu Mješovita srednja industrijska škola Zenica – potvrdio je Feni direktor te škole Selvid Botić.

On je istakao kako je to preduzeće još prije dvije godine podnijelo tužbu zbog eventualnog pogrešnog upisa u grunt vlasništva nad 11,5 duluma zemlje te školskim objektom, sportskom dvoranom, bazenom i drugim objektima koje je koristila pomenuta škola.

– Presudom, koju smo dobili 24. aprila, potvrđeno je da su zemljište i zgrade ispravno, kao 1/1 vlasništvo, upisane na našu školu – kazao je Botić.

Ovom presudom, ističe, stvoreni su formalno-pravni uslovi da se pristupi obnovi zatvorenog, 25-metarskog bazena, ali i školske sale.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, još prije dvije godine dok je na čelu tog ministarstva bio Spahija Kozlić, bilo je predvidjelo 500.000 KM za obnovu bazena, a što je po preuzimanju dužnosti krajem prošle godine najavio da će podržati i novi resorni ministar Mirza Mušija.

– Ministarstvo je, koliko nam je poznato, predvidjelo obnovu u dvije faze. Prva bi bila obnova bazena, a druga, naredne godine školske sale. Jako nam je važno da se obnovi i sala, jer zbog njene neuslovnosti naši učenici nastavu tjelesnog odgoja obavljaju u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”. Nadamo se da će interes za podršku u obnovi, prije svega školske sale, iskazati i naši privrednici jer mi smo škola koja obrazuje đake za specifična stručna zanimanja – napominje Botić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno