Zenica

Muftijstvo: Iftari za UNZE i Studentski centar

Muftijstvo: Iftari za UNZE i Studentski centar – Muftijstvo zeničko u saradnji sa Studentskim centrom u Zenici protekle sedmice organiziralo je dva iftara za predstavnike Univerziteta u Zenici i studente Studentskog centra u Zenici.

Prvi iftar, koji je organiziran uz podršku Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, upriličen je u ponedjeljak 20. juna 2016. godine, u prostorijama Studentskog centra u Zenici. Iftaru je prisustvovalo 90 studenata.

studentizen0001iftar2Iftaru koji je organiziran 27. juna 2016. godine, u Hotelu ”Zenica” u Zenici, pored studenata Studentskog centra, prisustvovali su i rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Dževad Zečić, dekani fakulteta Zeničkog univerziteta i direktor Studentskog centra u Zenici gosp. Dino Eminović.

Muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović u prigodnoj besjedi studentima, između ostaloga, ukazao je na blagodati Mubarek Ramazana, apostrofirao značaj nauke u islamu i važnost očuvanja moralnih vrijednosti kod muslimana, posebno kod omladine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem