Naše

ZB Ekskluziv: Merjem Uzerli i Ozan Guven – Hurem i Rustem Paša iz “Sulejmana Veličanstvenog” 7. i 8. decembra u Sarajevu i Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZB Ekskluziv: Merjem Uzerli i Ozan Guven – Hurem i Rustem Paša iz “Sulejmana Veličanstvenog” 7. i 8. decembra u Sarajevu i Zenici  – Turski glumci Merjem Uzerli (Meryem) i Ozan Guven, bh. i regionalnoj publici najpoznatiji po ulogama Hurem i Rustem Paše u seriji “Sulejman Veličanstveni” dolaze za desetak dana u dvodnevnu posjetu BiH, a boraviti će u Sarajevu i Zenici, ekskluzivno saznaje portal Zenicablog.

Naime, iz više izvora potvrđeno nam je da će višečlana turska glumačko-rediteljska ekipa boraviti 7. decembra u Sarajevu i dan kasnije u Zenici. Organizator dolaska je Odjel za kulturu ambasade Turske u BiH.

Dok će u srijedu u Sarajevu ekipa biti gost na otvaranju Sedmice Turskog Filma, u Zenici će u četvrtak biti upriličena bh. i regionalna premijera filma “Rana moje majke”, u kojem igraju ovo dvoje popularnih turskih glumaca, a koji je za bh. tržište osigurao zenički Una film.

Prema dosadašnjim najavama, u Sarajevo i Zenicu dolaze Firat Sezgin, producent ovog filma, reditelj Ozan Açıktan, a od glumaca, uz Merjem i Ozana, koji glume Mariju i Borislava, i “Salih”, kojeg u filmu glumi Bora Akkas.

Zbog praznika i vikenda u Una filmu Zenica, koji priređuje premijeru filma nismo uspjeli dobiti zvaničnu potvrdu, ali su za taj dan unaprijed rezervirani određeni prostori u multipleksu Ekran, u čijoj će glavnoj sali biti upriličena premijera filma sa glumcima i ekipom.

Nezvanično saznajemo da je posebna projekcija filma planirana za podne, a potom predstavljanje autorske ekipe i protagonista filma, kao i druženje sa posjetiocima.

Turska ekipa je poželjela da posjeti i jednu ustanovu za djecu bez roditeljskog staranja, pa će u popodnevnim satima biti gosti “Dom-porodice”, najveće takve ustanove u Zenici i centralnoj BiH.

Razlog zašto žele da posjete ovakvu ustanovu više je od simboličnog. Naime, “Salih”, jedna od glavnih uloga u filmu “Rana moje majke”, je mladić koji sa 18 godina napušta sirotište kako bi pronšao svoju izgubljenu porodicu.

Film je definiran kao napeta priča o porodici, ljubavi i identitetu, ambiciozna drama koja skreće pozornost na ono što je rat u Bosni i Hercegovini ostavio iza sebe.

– Djeca rođena u vremenu nakon pokolja u BiH od nedavno su punoljetna. Djeca koja su ostavljena u sirotištima, nakon punoljetstva izlaze u svijet. “Rana moje majke” proizilazi iz ovog pitanja, a film je snimljen na lokaciji koja zadržava autentičnu atmosferu, kazao je predstavljajući film producent Firat Sezgin.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno