Nogomet

NK Čelik u sve većim mukama: Ne zna se ko je trener, ništa od skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik u sve većim mukama: Ne zna se ko je trener, ništa od skupštine – Dok drugi premijerligaši već rezervišu destinacije za zimske pripreme i razmišljaju o ciljanim pojačanjima, u Zenici je i dalje bez pomaka.

Igrači se već sedmicu dana nalaze na odmoru a nije poznat datum okupljanja pred nastavak prvenstva. Podsjećamo da Čelik nije odradio niti ljetne pripreme te da je ekipu kompletirao bukvalno sedam dana prije početka prvenstva. Sada se nalaze na samom dnu prvenstvene tabele s tek devet osvojenih bodova u 18 utakmica.

Trenutno su i bez šefa stručnog štaba jer je Nedimu Jusufbegoviću istekao ugovor nakon poraza na Grbavici u posljednjem kolu. Hoće li on s klupe povesti ekipu i u proljetnom dijelu prvenstva ili će rukovodstvo kluba odabrati četvrtog trenera ove sezone, znati će se tek nakon što Gradsko vijeće održi tematsku sjednicu. Nakon neodržavanja 4. sjednice Skupštine NK Čelik na kojoj se trebalo raspravljati o mandataru i članovima Upravnog odbora, lopta je prebačena proširenom Radnom predsjedništvu gradskog vijeća koje sada djeluje u formi Inicijativnog odbora za održavanje tematske sjednice o NK Čelik Zenica.

U Radnoj grupi se nalaze 2 predstavnika Gradskog vijeća Zenice, 2 predstavnika NGG-a “Za Čelik”, predstavnik UG “Robijaši 1988” Zenica, 2 predstavnika NK Čelik Zenica (v.d. direktor Adnan Nuhagić i predsjednik Skupštine Damir Bradarac) i predstavnik gradske uprave.

Njihov zadatak je da u što kraćem roku kompletiraju potrebnu dokumentaciju i naprave izvještaj za već spomenutu tematsku sjednicu.

Bez pomoći Grada i lokalnih privrednika, simbol grada Zenice, Nogometni klub Čelik bi vrlo lako  mogao napustiti društvo najboljih po prvi put od osnivanja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

ScSport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno