Košarka

Najava: OKK Čelik – KK Iskra (subota 19,30)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava: OKK Čelik – KK Iskra (subota u 19,30 sati) – Press u OKK „Čelik” pred 10.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je utakmica 10.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Iskra iz Bugojna.

Utakmica OKK Čelik – KK Iskra na rasporedu je u subotu 17.12. 2016.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19,30 sati. Ulaz je 2 KM.

Novinarima obratili su se Armel Mujaković, šef stručnog štaba OKK Čelik, Armin Avdibegović, trener, te Armin Bilić, kapiten OKK Čelik.

Podmlađena ekipa “Čelika” u subotu 17.12.2016. u Areni dočekuje ekipu Iskre iz Bugojna, koja je u prošlom kolu, na svom terenu, ostvarila iznenađujuću pobjedu protiv favorizovane Gradine iz Srebrenika.

Bugojanci imaju omjer pobjeda i poraza 2/6 i nalaze se na predzadnjem mjestu tabele, a Zeničani 5/3 i nalaze se na 6.mjestu A1 lige.

Šef struke, Mujaković, ističe dvije vezane pobjede u Donjem Vakufu i Tešnju i kaže da treba pokušati ostvariti pobjedu protiv Iskre, za koju nastupaju na dvojnu registraciju (Spars, Iskra), jedan bek i Manjgafić.

-Za drugi dio sezone potrebno je obezbjediti pojačanja za pozicije 4 i 5, te se pokušati uključiti za sami vrh tabele, iako na početku sezone to nije bio cilj. Prvenstveni cilj je bio afirmacija i sticanje iskustva za ovu mladu ekipu čiji prosjek od 18 godina je najmlađi u istoriji kluba. Atmosfera među igračima je na nivou, zdravstveni bilten je zadovoljavajući i ja se nadam, da možemo uz jednu dobru, kvalitenu i borbenu igru na terenu ostvariti pozitivan rezultat i ovjeriti dvije uzastopne gostujuće pobjede –kaže, pored ostalog, Mujaković. Poziva navijače i ljubitelje košarke da dođu da ih podrže u ovoj utakmici.

Trener u OKK Čelik, Armin Avdibegović hvali učinak ove mlade ekipe Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva, njihov trud i rad, te napredak iz utakmice u utakmicu.

-Pobjedom u subotnjem susretu protiv Iskre treba krunisati dvije uzastopne gostujuće pobjede. Bila bi to i potvrda dobre atmosfere koja vlada među igračima i opušteno putovanje u narednom kolu u Travnik, koje je ujedno i zadnje kolo u ovoj polusezoni,- zaključuje Avdibegović.

Kapiten ove mlade ekipe Čelika, Armin Bilić, nalazi se u velikoj formi, predvodi  i nosi igru, kaže da rade vrijedno, trude se na treninzima, zdravstveno stanje ekipe je odlično i obećava da će dati sve od sebe da u subotu pobijede ekipu Iskre iz Bugojna. Poziva navijače da dođu u što većem broju i pruže im podršku.

OKK Čelik – KK Iskra subota 17.12. 2016.godine u Areni Zenica na centralnom terenu, sa početkom u 19,30 sati. Ulaz je 2 KM.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno